• גודל גופן

דג פריך עם שעועית ירוקה מוקפצת בסויה

דג פריך עם שעועית ירוקה מוקפצת בסויה

שגב מלמד אתכם להכין מנה שכולה בריאות – פילה דג עם עור קריספי ושעועית ירוקה בטעמים אסיאתיים. מנה מזינה וטעימה שתשכנע אתכם כמה כיף לאכול בריא

מצרכים

לרוטב סויה:

4 כפות שמן זית

6 שיני שום פרוסות דק

1 כוס רוטב סויה יאמאסה

1/3 כוס דבש

1 כפית שמן שומשום מזרח ומערב

 

לשעועית:

1/2 ק"ג שעועית ירוקה חלוטה מראש במים רותחים עם מלח

1 חופן פטרוזיליה קצוצה

1 חופן כוסברה קצוצה

 

לדג:

5 מנות פילה דג נקיות מעצמות עם עור

4 כפות שמן זית

5 קורט מלח גס לתיבול הדגים

תבנית אפייה שטוחה ונקייה להנחת הדגים – ללא נייר אפייה במקרה הזה

אופן הכנה

  1. בסיר בינוני מבשלים את הרוטב:
  • מוסיפים שמן זית ופרוסות שום מטגנים עד לקבלת גוון חום ופריך
  • מוסיפים את כל הנוזלים ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה
  1. מוסיפים את השעועית החלוטה ומערבבים. מבשלים 10 דקות ומכבים את האש.
  2. מוסיפים את כל צמחי התבלין פנימה ומערבבים קלות.
  3. אופים את הדג:
  • מחממים תנור לטמפרטורה מקסימלית במצב גריל עליון טורבו.
  • מתבלים את הדגים בשמן זית ומלח גס.
  • מניחים את הדגים כשהעור כלפי מעלה על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, ואופים בחלקו העליון של התנור 7 דקות.
  1. מגישים: מסדרים שעועית על צלחת הגשה ומעליה מניחים את הדגים. מזלפים כמה טיפות של שמן שומשום מעל.

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן