• גודל גופן

סטייק טופו במיסו ומייפל על סלט שורשים

סטייק טופו במיסו ומייפל על סלט שורשים

מתכון: אודי ואושר
צילום: ינאי מנחם

מצרכים

  • 300 גרם טופו
  • 1 כף ג'ינג'ר, כתוש
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 כף מיסו בהיר
  • מיץ מ-1 לימון
  • 5 כפות סויה יאמאסה
  • 2 כפות מייפל
  • 2 כפות שמן זית

לסלט:

  • 1 סלק, קלוף
  • 2 גזרים, קלופים
  • 1/4 כרוב לבן
  • 1 כוס שעועית ירוקה, חלוטה
  • 1 כוס נבטי חמנייה
  • 10 עלי בזיליקום
  • 1 כוס אטריות שעועית, מבושלות לפי הוראות היצרן
  • 3 גבעולי בצל ירוק, קצוץ

אופן הכנה

  1. מערבבים יחד את כל רכיבי המרינדה של הטופו מלבד הטופו ושמן הזית.
  2. פורסים את הטופו לפרוסות בעובי ¾ ס"מ, דוקרים מס' פעמים עם קיסם ומשרים במרינדה למספר שעות (אידיאלי ללילה).
  3. חותכים את כל הירקות לרצועות דקות. מערבבים עם עשבי התיבול והאטריות.
  4. מסננים את הטופו ושומרים את נוזלי המרינדה, אליהם מוסיפים שמן זית. מערבבים את הנוזלים עם הסלט.
  5. צורבים את הטופו על מחבת פסים לוהטת.
  6. מגישים: שמים בכל צלחת כמה פרוסות טופו ולידן סלט.

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן