• גודל גופן

סלט כרוב אסייתי של תמרה

סלט כרוב אסייתי של תמרה

רוצים לגוון את הסלטים שאתם מגישים לאורחים? נסו את המתכון הבא – סלט מרענן וצבעוני של כרוב עם רוטב אסייתי משגע. ההצלחה מובטחת

מצרכים

1/4 כרוב לבן או סגול
2 בצלים ירוקים
1 מלפפון

1 גזר, קלוף

1 כוס נבטים סיניים
1 פלפל חריף אדום
1/2 כוס עלי כוסברה
1/2 כוס עלי נענע

לרוטב:

3 כפות שמן
2 כפות רוטב סויה
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף
2 שיני שום, קלופות
3 כפות מיץ לימון (מיץ מ-1/2 לימון)
1 כף סוכר לבן

להגשה:
שומשום קלוי

אופן הכנה

  1. חותכים את כל הירקות: חותכים דק את הכרוב, חותכים לגפרורים דקים את המלפפון והגזר, פורסים דק את הפלפל החריף האדום וחותכים באלכסון את הבצל הירוק למקטעים קצרים.
  2. מערבבים את כל הירקות יחד.
  3. מגררים דק את שיני השום ואת הג'ינג'ר.
  4. מערבבים את כל רכיבי הרוטב יחד, ומוסיפים לירקות. מערבבים היטב.
  5. מפזרים מעל שומשום.

מתכון: תמרה אהרוני

צילום: שי בן אפרים

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן