• גודל גופן

סלט סושי בכוסות

סלט סושי בכוסות

מצרכים

מצרכים לאורז:

  • 2 כוסות אורז עגול לסושי מזרח ומערב
  • 2 ו-1/2 כוסות מים חמים

 

לתיבול האורז:

  • 1/3 כוס (80 מ"ל) חומץ אורז מזרח ומערב
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח

 

לבשר:

  • 1 סטייק אנטריקוט במשקל 400 גרם
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס

 

לירקות:

  • 3 מלפפונים בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 1 גבעול בצל ירוק (החלק הלבן והירוק), פרוס לעיגולים דקים
  • 1 שן שום, קצוצה דק
  • 1/2 פלפל צ'ילי אדום, קצוץ דק
  • 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קצוץ דק
  • 1 כף שומשום
  • 1 כף סויה יאמאסה
  • 1 כף חומץ אורז מזרח ומערב
  • 1 כף מיץ לימון

אופן הכנה

אופן הכנה:

 

  1. מוציאים את הסטייק מהמקרר כשעה לפני ההכנה.
  2. מכינים את תיבול האורז: מערבבים בקערה חומץ אורז, סוכר ומלח עד שהסוכר נמס.
  3. מכינים את האורז בקיי קוק: מניחים את האורז בקיי קוק, יוצקים מים חמים ומבשלים 15 דקות בקיי קוק עד שהאורז מוכן. מצננים 15 דקות.
  4. מעבירים את האורז לקערה גדולה. מוסיפים את תערובת תיבול האורז ומערבבים. מכסים במגבת לחה ומצננים שעה.
  5. או מכינים את האורז בסיר רגיל: מניחים את האורז בסיר, יוצקים מים חמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים על האש הכי קטנה בכיריים 18 דקות. באמצע הבישול מערבבים את האורז פעם אחת. מצננים 15 דקות.
  6. מעבירים את האורז לקערה גדולה. מוסיפים את תערובת תיבול האורז ומערבבים. מכסים במגבת לחה ומצננים שעה.
  7. מכינים את הבשר: מורחים את הסטייק בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
  8. מלהיטים מחבת כבדה ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד שהסטייק שחום.
  9. מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הסטייק עוד כ-2 דקות מכל צד לדרגת מדיום. ממתינים כ-2 דקות. פורסים את הסטייק לפרוסות דקות.
  10. מכינים את הירקות ומרכיבים את הסלט: מניחים בכל כוס כ-3 כפות אורז דביק. מערבבים בקערה את חומרי הירקות. מניחים 2 כפות מתערובת הירקות על האורז, ומעל נתחי אנטריקוט ומגישים.

 

מתכון: שי-לי ליפא

צילום: נועם פריסמן

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן