• גודל גופן

פאד תאי מושלם

פאד תאי מושלם

הייתם בתאילנד ולא הפסקתם לאכול פאד תאי? עכשיו אתם יכולים לשחזר את המנה התאילנדית הכי ידועה גם בבית. כל מה שצריך זה רטבים מעולים שמוכנים מראש, והמנה מוכנה בפחות מ-10 דקות

מצרכים

מצרכים ל-2 מנות:

100 גרם (1/4 חבילה) אטריות אורז, בעובי 3 מ"מ

2-3 כפות שמן צמחי

1 גזר קטן, קלוף

1/3 כרוב קטן

50 גרם טופו, חתוך לקוביות

1 ביצה, טרופה

1 גבעול בצל ירוק

חופן נבטים סיניים

 

לרוטב:

2 כפות רוטב פאד תאי

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

כף רוטב סויה

 

להגשה:

בוטנים קלויים

רוטב דגים תאילנדי (או רוטב סויה)

2 גבעולי כוסברה

פלחי ליים או לימון

אופן הכנה

  • מכינים את המצרכים להקפצה: חותכים את הגזר לגפרורים, את הכרוב לרצועות דקות, את הבצל הירוק למקטעים של 2 ס"מ ואת הטופו לקוביות בגודל 1 ס"מ.
  • משרים את אטריות האורז בהרבה מים קרים כ-45 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים ממי ההשריה.
  • מכינים את הרוטב: מערבבים בקערית את רוטב הפאד תאי עם הסויה ורוטב הצ'ילי המתוק.

פאד תאי מושלם

  • מחממים מחבת רחבה או ווק מעל הלהבה הכי גדולה שיש. כשהמחבת לוהטת מוסיפים שמן צמחי ומטגנים את הגזר והכרוב תוך כדי ערבוב כ-30 שניות.
  • מוסיפים את הטופו ומקפיצים כדקה.

פאד תאי מושלם

  • מזיזים בעזרת תרווד או כף עץ את תכולת המחבת לצד אחד, מוסיפים מעט שמן לצד הריק ויוצקים את הביצה הטרופה. מקשקשים את הביצה עד שהיא מבושלת לחלוטין, ואז מערבבים אותה עם שאר הירקות שבמחבת.

פאד תאי מושלם

  • מוסיפים את אטריות האורז ו-1/4 כוס מים ומקפיצים הכול ביחד כ-20 שניות.
  • מוסיפים חצי מכמות הרוטב, מערבבים היטב ומבשלים כחצי דקה עד שלא רואים נוזלים בתחתית המחבת. אם הרוטב סמיך מדי, ניתן להוסיף עוד מים או עוד מהרוטב (טועמים ומחליטים).

פאד תאי מושלם

  • מוסיפים את הבצל הירוק והנבטים, מקפיצים פעם אחרונה ומעבירים לצלחות.
  • מקשטים בבוטנים קלויים ומגישים לצד רוטב הדגים, שבבי הצ'ילי, הכוסברה והנבטים.

צילום: אפיק גבאי

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן