• גודל גופן

ריזוטו פטריות קלאסי

ריזוטו פטריות קלאסי

אחת ממנות האורז האהובות ביותר בטעמים עדינים של פטריות וטימין. אין ספק שזו מנה שתגרום לאורחים להתפעל, ואתם לא תגלו להם שממש קל להכין אותה בבית 

מצרכים

1/3 כוס פטריות שיטאקי
1 בצל לבן, קלוף
4 שיני שום, קלופות
1 סלסלה פטריות שמפיניון
2 כפות חמאה
2 כפות שמן זית
עלים מ-2 ענפי טימין
1/2 כוס יין לבן
2 כפות רוטב סויה יאמאסה
3 כפות רוטב פטריות צמחוני
1 כוס אורז עגול קלרוז
2 כוסות ציר ירקות/עוף
1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת דק

אופן הכנה

  • משרים את פטריות השיטאקי בקערה עם כוס מים חמים למשך רבע שעה. מוציאים את הפטריות וחותכים לרצועות דקות מאוד.
  • קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות ואת הפטריות לפרוסות.
  • בסיר רחב ממיסים חמאה ושמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד ריכוך.
  • מוסיפים את הפטריות והטימין ומטגנים במשך 3-5 דקות.
  • מוסיפים את היין ומבשלים כ-3 דקות, עד שהאלכוהול מתאדה.
  • מוסיפים רוטב סויה ורוטב פטריות צמחוני ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
  • מתחילים להוסיף את הציר, מצקת אחת בכל פעם תוך כדי ערבוב, עד שהאורז מוכן.
  • מוסיפים שמנת מתוקה ופרמז'ן, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים.

צילום: נמרוד סונדרס

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן