• גודל גופן

עוגת בננות וקוקוס עם שוקולד צ'יפס

עוגת בננות וקוקוס עם שוקולד צ'יפס

יש לכם בבית כמה בננות בשלות מדי? למה שלא תכינו עוגת בננות נפלאה עם טעמים עדינים של קוקוס וגם שוקולד צ'יפס. וההפתעה – העוגה פרווה בזכות השימוש בקרם קוקוס

מצרכים

מצרכים:

  • 3 בננות רכות מאוד
  • 2 ביצים L
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 3/4 כוס שמן
  • 1/2 קופסת שימורים (200 מ"ל) קרם קוקוס
  • 1/2 כוס קוקוס לבן
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס

לקישוט:

  • ½ כוס סוכר חום
  • ¼ כוס מים
  • 1 בננה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.
  2. בקערה גדולה מועכים את הבננות היטב.
  3. מוסיפים ביצים, סוכר, שמן וקרם קוקוס וטורפים היטב.
  4. מוסיפים קוקוס וקמח ומערבבים היטב עד שהקמח נטמע בתערובת.
  5. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים.
  6. מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת היטב ואופים בתנור החם במשך 25-30 דקות או עד שהעוגה יציבה.
  7. בינתיים, מכינים את הקישוט: במחבת קטנה מחממים את הסוכר והמים עד ליצירת קרמל.
  8. פורסים את הבננה לפרוסות בעובי 1 ס"מ, ומוסיפים לקרמל.
  9. מקשטים את העוגה בציפוי הבננות והקרמל ומגישים.

 

 

צילום: נמרוד סונדרס

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן