• גודל גופן

עוגת שוקולד קוביות בציפוי שוקולד וסוכריות

עוגת שוקולד קוביות בציפוי שוקולד וסוכריות

עוד רגע נגמר החופש הגדול ואתם מחפשים פעילות נחמדה עם הילדים? רחלי קרוט עם מתכון לעוגת שוקולד קוביות, שכל ילד יכול לקשט לפי טעמו האישי. והבונוס? אין בה ביצים או מוצרי חלב

מצרכים

מצרכים לעוגה בגודל 20X30:
1 קופסת שימורים (400 מ"ל) קרם קוקוס מזרח ומערב
1/2 כוס שמן קוקוס מזרח ומערב
1 כף חומץ 5%
2/3 כוס (140 גרם) סוכר לבן
1 ו-1/2 כוסות (210 גרם) קמח לבן
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
3/4 כפית סודה לשתייה
1/2 כוס (70 גרם) קקאו איכותי
תרסיס שמן קנולה

לרוטב שוקולד ולעיטור:
150 גרם שוקולד מריר
150 מ"ל קרם קוקוס
3 כפות מייפל
סוכריות צבעוניות בשלל צבעים וצורות

אופן הכנה

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. בקערה גדולה שמים קרם קוקוס, שמן קוקוס, חומץ, וסוכר וטורפים היטב.
3. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקקאו וטורפים עד שהקמח נטמע היטב בבלילה.
4. מעבירים לתבנית בגודל 20X30, משומנת היטב, ואופים בתנור במשך 45 דקות או עד שהעוגה יציבה וקיסם המוחדר לאמצע העוגה יוצא עם פירורים לחים.
5. מצננים היטב את העוגה בטמפרטורת החדר (ואפשר גם במקרר) לפני הציפוי.
6. ממיסים שוקולד מריר עם קרם קוקוס ומייפל במיקרו עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק ומצפים את העוגה.
7. חותכים לקוביות ומפזרים מעל כל קובייה סוכריות שאוהבים או קישוטי שוקולד.

 

מתכון: רחלי קרוט
צילום: נמרוד סונדרס