• גודל גופן

מתכון לטמפורה

מתכון לטמפורה

מצרכים

לבלילה:

1 ביצה טרופה

1 כוס מים קרים מאד ( מי קרח זה מצוין )

1 כוס קמח טמפורה GOGI

אופן הכנה

יש לחתוך את הירקות לפרוסות / חתיכות דקות כדי שזמן הטיגון לא יהיה רב. שנית, יש למלא במחבת כבדה או ווק שמן בעומק של כ-2.5 ס"מ. כשמתחילים במלאכת הטיגון עצמה, יש להכניס לשמן הרותח בכל פעם כמות קטנה של חתיכות מצופות בלילה כדי שזה ישמור על הטמפרטורה שלו. בטיגון טמפורה של ירקות השמן צריך להיות בסביבות 171 מעלות צלסיוס ואילו בטיגון טמפורה של דגים השמן צריך להיות חם יותר – 182 מעלות צלסיוס.

  1. לפני הכנת הבלילה מחממים את השמן העמוק, כדי שיגיע לטמפרטורה הרצויה (כפי שצוין למעלה)
  2. מערבבים את הביצה עם המים ,מוסיפים את הקמח ומערבבים במהירות.
  3. טובלים כל פרוסת ירק/דג בבלילה ומנערים מעט משאריות. כל פעם מכניסים לשמן מספר לא גדול של חתיכות ומשאירים אותן עד קבלת צבע זהוב.
  4. מוציאים את החתיכות המטוגנות לנייר סופג.

אפשר לטבול את הבלילה המוכנה ברוטב סויה יאמאסה