• גודל גופן

פטריות ומנגולד בקארי אדום

פטריות ומנגולד בקארי אדום

4 סועדים

מצרכים

2 חבילות פטריות שמפיניון שטופות וחתוכות לרבעים

חופן פטריות שיטאקה מושרות במים חמים שעה וסחוטות, חתוכות לרצועות

100 גרם פטריות פונגוס מושרות במים חמים וסחוטות, חתוכות לרצועות

חצי קילו עלי מנגולד / תרד טורקי (עלים בלבד)

3 שיני שום קצוצות

מלח ופלפל

צ'ילי יבש גרוס

חצי בקבוק רוטב קארי אדום מקסצ'אפ (Maxchup)

1 פחית קרם קוקוס מזרח ומערב

מעט שמן צמחי לטיגון

אופן הכנה

  1. מחממים שמן במחבת רחבה \ ווק על אש בינונית.
  2. מוסיפים שום ומטגנים 2 – 3 דקות.
  3. מוסיפים רוטב קארי אדום וחלב קוקוס, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות עד להסמכה.
  4. מוסיפים את הפטריות, מלח ופלפל ומערבבים כ- 10 דק.
  5. מוסיפים את המנגולד \ התרד ומבשלים כ 5 דקות. מפזרים צ'ילי גרוס ומגישים.

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן