• גודל גופן

בורקס תפוח אדמה ללא גלוטן

בורקס תפוח אדמה ללא גלוטן

רוצים לאכול בורקס תפוחי אדמה בלי שום רגשות אשם? קבלו מתכון ממש שווה לבורקס תפוחי אדמה מדפי אורז ללא גלוטן!

מצרכים

מרכיבים ל-25 בורקסים:

1 חבילת דפי אורז מזרח ומערב

מעט שמן

שומשום

למילוי:

4 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים עם הקליפה

2-3 כפות שמן זית

1 בצל בינוני, חתוך לקוביות

1/2 כפית מלח, או לפי הטעם

1/4 כפית פלפל שחור

הגשה:

סלט ירוק\סלט אחר

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. קולפים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה.
  3. מחממים את השמן במחבת ומאדים את הבצל עד להזהבה קלה.
  4. מוסיפים את הבצל לתפוחי האדמה, מתבלים ומערבבים היטב. משאירים בצד.
  5. ממלאים קערה רחבה בקוטר גדול מזה של דפי האורז במים חמימים וטובלים דף אורז לשנייה אחת בלבד. הוא עדיין אמור להישאר קצת נוקשה, כי הוא מתרכך בזמן קיפול בורקסים.
  6. מעבירים את דף האורז לקרש חיתוך ומניחים את המילוי בצד התחתון של הדף.
  7. מקפלים את שולי הדף על המילוי בצורת מעטפה ומגלגלים למלבן בורקס. ממשיכים עם יתר דפי האורז.
  8. מניחים את הבורקסים על התבנית עם התפר כלפי מטה, מברישים קלות בשמן ומפזרים שומשום.
  9. אופים במשך כשעה, עד שהבורקסים משחימים ונהיים פריכים מכל הצדדים.
  10. מגישים מיד עם סלט ירוק בצד.

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן