• גודל גופן

כנפי עוף בקרמל שיגרמו לכם ללקק את האצבעות

כנפי עוף בקרמל שיגרמו לכם ללקק את האצבעות

פרויקט מיוחד לראש השנה,  מגוון מנות חג שיגרמו לסועדים סביב השולחן ללקק את האצבעות.

מצרכים

10 כנפיים מחולקות ל-2

5 כפות סוכר

1 כוכב אניס

3 כפות חומץ

1 כף רסק עגבניות

5 כפות רוטב סויה

2 שיני שום

3 כפות צ'ילי מתוק מקסצ'אפ

1 כפית שמן שומשום

4 פרוסות ג'ינג'ר טרי

מרכיבים להגשה:

בצל ירוק קצוץ

פרוסות צ'ילי אדום טרי

שומשום שחור

אופן הכנה

להכנת הקרמל, יש לחמם סוכר בסיר עד להמסה,

כאשר הסוכר מקבל גוון קרמלי עוצרים את התהליך בעזרת הוספת החומץ (יש להיזהר מהאדים).

מערבבים ומוסיפים את שאר המרכיבים למעט הכנפיים.

מבשלים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב עד לקבלת רוטב סמיך. מוסיפים את הכנפיים ומבשלים בסיר מכוסה על אש נמוכה כ 30 דק'.

לפני ההגשה מחממים תנור ל-250 מעלות מעבירים את הכנפיים לתבנית אפייה וצולים עד להשחמה. מפזרים את הבצל, הצ'ילי והשומשום השחור ומגישים.

בתיאבון!

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן