• גודל גופן

סיגרים אפויים מדפי אורז במילוי מחית תפוחי אדמה ובטטות מתובלת

סיגרים אפויים מדפי אורז במילוי מחית תפוחי אדמה ובטטות מתובלת

כבר שמעתם על הלהיט האסייתי החדש? סיגרים אפויים מדפי אורז ללא גלוטן במילוי בטטה ותפוח אדמה מתובלים! צאו לדרך ?

מצרכים

4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים

1 בטטה גדולה, קלופה וחתוכה לחתיכות גדולות

1 שן שום, כתושה

2-3 כפות רוטב סויה מזרח ומערב, או לפי הטעם

2 כפות רוטב צ'ילי מזרח ומערב, או לפי הטעם

מעט פלפל שחור

½ צרור עלי כוסברה, קצוצים (אופציונלי)

1 חבילה דפי אורז מרובעים מזרח ומערב

שמן זית / קנולה להברשה

הגשה:

רוטב צ'ילי

תערובת סויה וטריאקי

אופן הכנה

  • שמים את תפוחי האדמה והבטטה בסיר גדול, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות, או עד שתפוחי האדמה מתרככים. מסננים.
  • מועכים את תכולת הסיר לפירה, מוסיפים את הרטבים, השום ועלי הכוסברה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול.

סיגרים אפויים מדפי אורז במילוי מחית תפוחי אדמה ובטטות מתובלת

  • מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מרכיבים את הסיגרים: ממלאים כלי רחב במים קרים. מורחים שמן על משטח עבודה נקי.
  • לוקחים דף אורז, טובלים לכמה שניות במים ומניחים על האזור המשומן. בעזרת סכין חדה חותכים אותו חצי-חצי.

סיגרים אפויים מדפי אורז במילוי מחית תפוחי אדמה ובטטות מתובלת

  • שמים שורת מילוי בקצה החתוך של הדף, מגלגלים סיבוב אחד, מקפלים מעל את הקצוות וממשיכים לגלג לכדי סיגר. ממשיכים עם יתר הדפים והמילוי.
  • מסדרים את הסיגרים במרווחים על גבי תבנית האפייה, מברישים בנדיבות בשמן, ואופים כ-20 דקות, או עד להזהבה יפה.

סיגרים אפויים מדפי אורז במילוי מחית תפוחי אדמה ובטטות מתובלת

  • מגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר.

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן