• גודל גופן

סלט חצילים מטוגנים עם סויה ועלים ירוקים

סלט חצילים מטוגנים עם סויה ועלים ירוקים

רוצים להפתיע את כולם בארוחת החג עם מתכון מקורי לסלט חצילים? שגב משה מלמד אתכם איך להכין סלט משגע עם רוטב סויה מתקתק

מצרכים

2 חצילים

1/2 כוס קמח

6 שיני שום, קלופות

1/2 ליטר שמן לטיגון

מלח

פלפל שחור

 

לרוטב:

5 כפות רוטב סויה מתוקה מרוכזת מזרח ומערב

5 עלי בזיליקום טריים

חופן עלי כוסברה

4 עלי נענע

1/4 כוס בוטנים קלויים

אופן הכנה

  1. חותכים את החצילים לקוביות בגודל 2 ס"מ.
  2. מקמחים קלות את החצילים.
  3. פורסים דק את שיני השום
  4. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר או בווק. כשהשמן חם, מטגנים בו את קוביות החצילים המקומחות ואת השום. מוציאים לנייר סופג ושומרים בצד. מתבלים במלח ובפלפל שחור.
  5. יוצקים את רוטב הסויה המתוקה לצלחת הגשה. מפזרים עלים ירוקים ובוטנים ומעליהם מניחים את קוביות החצילים עם השום. מקשטים במעט עלים ירוקים ומגישים.

 

מתכון: שגב משה

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן