• גודל גופן

סלט פפאיה ירוקה

סלט פפאיה ירוקה

סלט מרענן שהוא אחת המנות המזוהות ביותר עם המטבח התאילנדי, עם פפאיה ירוקה שמעניקה למנה פריכות. שי-לי ליפא מלמדת אתכם איך להכין סלט תאילנדי בבית

מצרכים

מצרכים ל-6 מנות:

3 שיני שום

1 פלפל צ'ילי אדום

3 כפות סוכר חום בהיר

1 פפאיה ירוקה בינונית (תאילנדית)

4 תרמילים של לוביה טרייה או 12 תרמילים של שעועית ירוקה טרייה

10 עגבניות שרי

4-3 כפות רוטב דגים מזרח ומערב

1/3-1/4 כוס מיץ ליים או לימון (מיץ מ-1/2 לימון או ליים)

 

להגשה:

1/2 כוס אפונת וואסבי קצוצה גס או בוטנים מלוחים קצוצים גס

אופן הכנה

  1. בעזרת מנדולינה, מעבד מזון או קולפן מיוחד חותכים את הפפאיה לגפרורים דקים.
  2. חותכים את השעועית הירוקה למקטעים באורך 4 ס"מ.
  3. חוצים את עגבניות השרי לאורכן.
  4. מועכים שום, צ'ילי וסוכר במכתש ועלי או בקערת נירוסטה בעזרת מערוך.
  5. מוסיפים פפאיה ולובייה או שעועית ומועכים תוך כדי ערבוב. מוסיפים עגבניות, רוטב דגים ומיץ ליים ומערבבים עם הידיים תוך כדי מעיכת וסחיטת הפפאיה.
  6. מעבירים לצלחת ומפזרים אפונת וואסבי.

 

מתכון: שי-לי ליפא
צילום: ינאי מנחם

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן