• גודל גופן

אנטריקוט על מצע פירה עם טחינה גולמית וסויה

אנטריקוט על מצע פירה עם טחינה גולמית וסויה
ארוחת ערב זוגית קלאסית. מומלץ לשלב יין אדום לצד המנה ופשוט ליהנות

מצרכים

250 גרם אנטריקוט
בטטה בינונית
טחינה גולמית
רוטב סויה יאמאסה מופחת נתרן
פטרוזיליה
שמן זית
לימון
מלח ופלפל
חצי קילו מלח גס

אופן הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות, על תבנית אפיה מפזרים מלח גס בעובי חצי סנטימטר על גבי המשטח ומניחים מעל את הבטטה. אופים בתנור למשך 20-35 דקות (עד לרכות הבטטה).

לאחר שהבטטה התרככה, מקלפים ומועכים לכדי עיסה אחידה (פירה). מומלץ להעביר את הבטטה דרך מסננת כדי לקבל מרקם חלק ואחיד.

40 סמ"ק טחינה גולמית, 2 כפות רוטב סויה, פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל, לימון סחוט ו-3 כפות שמן זית. מערבבים היטב.

מחממים מחבת לטמפרטורה גבוהה (3 דקות על האש), משמנים את האנטריקוט עם שמן זית, מעל בוזקים מלח ופלפל, וצורבים את האנטריקוט משני הצדדים ולאחר מכן מכניסים לתנור ל-4 דקות (ב-200 מעלות)

מוציאים את האנטריקוט מהתנור, מניחים על קרש חיתוך למשך 3 דקות. לאחר מכן פורסים את האנטריקוט,
מניחים מערום פירה על צלחת הגשה (במרכזה) ומעליו מפזרים רצועות אנטריקוט. ניתן לקשט בפטרוזיליה קצוצה

בתיאבון!

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן