• גודל גופן

חזה עוף, דלעת וענבים שחורים ברוטב חמוץ מתוק

חזה עוף, דלעת וענבים שחורים ברוטב חמוץ מתוק

4 סועדים

מצרכים

4 חזות עוף שלמים

1 שן שום קצוצה דק

700 גרם דלעת קלופה חתוכה לקוביות קטנות של 3X3 ס"מ

מלח ופלפל שחור טחון

חצי כוס ענבים שחורים

2 מקל קינמון שבורים

כפית פלפל אנגלי טחון

2 כפות רכז רימונים

2 כפות סילאן

2 כפות רוטב שזיפים מקסצ'אפ (Maxchup)

2 כפות רוטב חמוץ מתוק מקסצ'אפ (Maxchup)

אופן הכנה

מחממים תנור ל – 180 מעלות.

בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים מלבד חזות העוף, הענבים והדלעת.

(ניתן לדלל במעט מים עד לקבלת משחה סמיכה).

מסדרים את קוביות הדלעת והענבים בתבנית חסינת חום \ פיירקס.

מתבלים את חזות העוף במלח ובפלפל שחור טחון לפי הטעם.

מצפים היטב את חזות העוף מכל הצדדים במשחת התיבול, ומניחים על שכבת קוביות הדלעת.

מכסים בנייר אלומיניום ואופים 25 דקות.

מגבירים את חום התנור ל- 220 מעלות, מסירים את נייר האלומיניום ואופים 8 דקות נוספות.

מגישים עם רוטב חמוץ מתוק מקסצ'אפ (Maxchup).

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן