• גודל גופן

סלט אטריות שעועית תאילנדי

סלט אטריות שעועית תאילנדי

את המתכון כתב השף משה בדישי.

4 סועדים

מצרכים

2 כוסות אטריות שעועית מבושלות לפי הוראות יצרן

2 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות

חצי חבילה נבטים

חופן בצל ירוק קצוץ

חצי חופן עלי כוסברה שלמים

1 מנגו/מלון/ליצ'י חתוך לרצועות

1 שניצל מטוגן פרוס

שומשום לבן לקישוט

בוטנים קלויים לקישוט

חופן עשבי תיבול (נענע,כוסברה,בזיליקום)

2 כפות רוטב סאטאי מוכן / טחינה גולמית

3 כפות רוטב בזיליקום "מקסצ'אפ"

אופן הכנה

לתבל את כל חומרי הסלט חוץ מהשניצל ברוטב הירוק, לסדר כמצע על צלחת מלבנית לסדר את השניצל מעל הסלט ולזלף מעט מהסאטאי המוכן

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן