• גודל גופן

עוף בשזיפים

עוף בשזיפים

מנת עוף בתנור שכל המשפחה תאהב, בעיקר בזכות רוטב השזיפים, שעושה אותה קצת מתוקה וקצת חמוצה ובעיקר מאוד טעימה. מתכון מנצח לארוחה משפחתית

מצרכים

  • 6 ירכיים (כרעי עוף ללא השוק), עם עור
  • 6 כפות רוטב שזיפים מקסצ'אפ
  • 3 כפות רוטב סויה יאמאסה
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 10 שזיפים מיובשים
  • 3 בצלים לבנים, קלופים
  • 1 ראש שום שלם
  • 10 תפוחי אדמה קטנים (מיני)

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות.
  2. מערבבים בקערה קטנה רוטב שזיפים, רוטב סויה ופלפל שחור.
  3. חותכים את הבצלים לרבעים ואת ראש השום לחצי (אין צורך לקלוף את השום).
  4. מושחים את חלקי העוף במשרה השזיפים והסויה ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה.
  5. מפזרים מסביב את הבצלים, תפוחי האדמה, השום והשזיפים ואופים בתנור החם 40 דקות או עד שהעוף זהוב.

צילום: נמרוד סונדרס

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן