• גודל גופן

שניצל כמו במסעדה

שניצל כמו במסעדה

שניצל כמו שמגישים במסעדות

מצרכים

מצרכים ל-5 מנות:

  • 4 ביצים
  • 1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק מזרח ומערב
  • 1 כפית מלח
  • 5 חזה עוף, משוטח לשניצל
  • 1 כוס קמח, לציפוי
  • 1 שקית פירורי פנקו

 

לטיגון:

  • 1 ליטר שמן קנולה

 

להגשה:

  • 3 כפות מיונז
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק מזרח ומערב

אופן הכנה

 

  1. בקערה קטנה או בכוס של הבלנדר טוחנים בעזרת בלנדר מוט את הביצים עם רוטב הצ'ילי המתוק והמלח. מעבירים לצלחת מעט קעורה.
  2. שמים את הקמח בצלחת שטוחה אחת, ואת פירורי הפנקו בצלחת אחרת.
  3. מצפים כל חזה עוף בקמח, ביצים ופירורי פנקו ומהדקים היטב.
  4. מחממים שמן לטיגון במחבת רחבה, ומטגנים את השניצלים משני הצדדים עד שהם מזהיבים. מוציאים לנייר סופג.
  5. בקערית קטנה מערבבים את המיונז עם רוטב הצ'ילי המתוק ומגישים לצד השניצלים.

 

מתכון: משה שגב

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן