• גודל גופן

פילה בקר עם דלורית צלויה בסויה ודבש

פילה בקר עם דלורית צלויה בסויה ודבש

ישראל אהרוני מלמד להכין נתח שלם של פילה בקר ביין אדום ורוטב סויה שמגישים יחד עם דלורית צלויה ברוטב בנוסח אסיאתי

מצרכים

 

  • 2\1 1 ק"ג פילה בקר
  • שמן זית
  • 2 כפות עלי תימין
  • 1 כף ג'ינג'ר מגורד דק
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות רוטב סויה יאמאסה של מזרח ומערב
  • 1/2 כוס יין אדום יבש
  • מלח, פלפל

לדלורית:

  • 2 דלוריות קטנות קלופות
  • 3 כפות רוטב סויה יאמאסה של מזרח ומערב
  • 2 כפות דבש
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כף טימין
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט מלח גס

אופן הכנה

  1. ממליחים, מפלפלים, ומפזרים את התימין על הנתח השלם של פילה בקר.
  2. מחממים מעט שמן זית במחבת טפלון ומשחימים את הנתח כ-10 דקות משני הצדדים. מוצאים מהמחבת.
  3. מערבבים את שאר החומרים בקערית, יוצקים למחבת ומביאים לרתיחה. מבשלים 3 דקות.
  4. מוסיפים את הנתח למחבת מבשלים יחד 5 דקות, עד לזיגוג יפה.
  5. מגישים עם פירה תפוחי אדמה ועלים ירוקים.
  6. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  7. מכינים את הדלורית: חותכים את הדלורית לשניים לאורכה. פורסים כל חצי לרוחב לפרוסות בעובי של כ-3 ס"מ.
  8. מערבבים את כל שאר החומרים בקערית. מניחים את פרוסות הדלורית בכלי רחב ויוצקים עליהם את תערובת הרוטב.
  9. משכיבים את פרוסות הדלורית על צידן בתבנית וצולים למשך כ-30 דקות. באמצע, הופכים את פרוסות הדלורית על צידן השני.

 

מתכון: ישראל אהרוני