• גודל גופן

מוקפץ פרגיות ואטריות אורז

מוקפץ פרגיות ואטריות אורז
מוקפץ פרגיות עם אטריות אורז וירקות – קליל, מהיר להכנה וטעים במיוחד! מוקפץ פרגיות ברוטב סויה, צ'ילי ופלפל אדום פיקנטי

מצרכים

מוקפץ פרגיות
1 חבילה אטריות אורז בעובי 5 מ”מ מזרח מערב
2 כפות שמן קנולה להקפצה
500 גרם סטייק פרגית חתוך לחתיכות בגודל ביס
3 גבעולי בצל ירוק פרוסים לטבעות באורך 2-3 ס"מ, מופרדים לחלק הלבן והירוק
1 בצל בינוני קצוץ
1 ראש ברוקולי מפורק לפרחים בגודל ביס
רוטב
1/3 כוס רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1/3 כוס רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
3 כפות סילאן
3 שיני שום כתוש
1 כפית שורש ג’ינג’ר כתוש
הגשה
1 חופן בוטנים קלויים
1/2 פלפל צ’ילי אדום קטן פרוס לטבעות דקות

אופן הכנה

  1. משרים את אטריות האורז במים פושרים (אפשר גם במים רותחים לקיצור התהליך) במשך 25-35 דקות עד שהאטריות רכות אך לא מידי. מסננים.
  2. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ושמים בצד.
  3. מחממים שמן בווק, כשהוא חם מכניסים את הפרגיות ומטגנים מכל הצדדים היטב. מוסיפים את הבצל הקצוץ, את החלק הלבן של הבצלים הירוקים ואת הברוקולי ומקפיצים 2-3 דקות. מכניסים פנימה את האיטריות ואת הרוטב ומקפיצים לפיזור אחיד של הרוטב למשך 3-4 דקות כדי שהרוטב יעטוף את כל המרכיבים.
  4. מוזגים לצלחת הגשה, מפזרים מלמעלה מעט פלפל אדום קצוץ, החלק הירוק של הבצלים הירוקים ובוטנים. מגישים ובתאבון.