מוקפץ פרגיות ואטריות אורז

מוקפץ פרגיות עם אטריות אורז וירקות – קליל, מהיר להכנה וטעים במיוחד! מוקפץ פרגיות ברוטב סויה, צ'ילי ופלפל אדום פיקנטי
מצרכים
מוקפץ פרגיות
1 חבילה אטריות אורז בעובי 5 מ”מ מזרח מערב
2 כפות שמן קנולה להקפצה
500 גרם סטייק פרגית חתוך לחתיכות בגודל ביס
3 גבעולי בצל ירוק פרוסים לטבעות באורך 2-3 ס"מ, מופרדים לחלק הלבן והירוק
1 בצל בינוני קצוץ
1 ראש ברוקולי מפורק לפרחים בגודל ביס
רוטב
1/3 כוס רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1/3 כוס רוטב צ’ילי מתוק מזרח מערב
3 כפות סילאן
3 שיני שום כתוש
1 כפית שורש ג’ינג’ר כתוש
הגשה
1 חופן בוטנים קלויים
1/2 פלפל צ’ילי אדום קטן פרוס לטבעות דקות
אופן הכנה
- משרים את אטריות האורז במים פושרים (אפשר גם במים רותחים לקיצור התהליך) במשך 25-35 דקות עד שהאטריות רכות אך לא מידי. מסננים.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ושמים בצד.
- מחממים שמן בווק, כשהוא חם מכניסים את הפרגיות ומטגנים מכל הצדדים היטב. מוסיפים את הבצל הקצוץ, את החלק הלבן של הבצלים הירוקים ואת הברוקולי ומקפיצים 2-3 דקות. מכניסים פנימה את האיטריות ואת הרוטב ומקפיצים לפיזור אחיד של הרוטב למשך 3-4 דקות כדי שהרוטב יעטוף את כל המרכיבים.
- מוזגים לצלחת הגשה, מפזרים מלמעלה מעט פלפל אדום קצוץ, החלק הירוק של הבצלים הירוקים ובוטנים. מגישים ובתאבון.