• גודל גופן

בורקס דפי אורז במילוי גבינות, פטריות ובצל

בורקס דפי אורז במילוי גבינות, פטריות ובצל
בורקס מדפי אורז עם גבינות, פטריות ובצל וטיפ לקריספיות מושלמת! בורקס דל קלוריות, עשיר בחלבון, כזה שתרצו לאכול כל ערב

מצרכים

דפי אורז
1חבילה דפי אורז מזרח מערב קוטר 22
מלית
4 פרוסות גבינה צהובה 9% או 5%, קצוצה
50 גרם גבינה בולגרית 5% מפוררת
250 גרם גבינה כחושה “טוב טעם” מפוררת
4 כפות קורנפלור
1 ביצה L
1 בצל בינוני
7 פטריות שמפיניון בינוניות
1 כפית מלח דק
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
בלילה
2 ביצים L
3 כפות חלב 3%
1 כפית מלח דק
1 כף סילאן
1.5 כוסות מים
ציפוי
1/4 כוס שומשום שחור מזרח מערב או קצח
1/4 כוס שומשום מזרח מערב

אופן הכנה

  1. מכינים את המילוי: חותכים את הבצל והפטריות לקוביות ומטגנים במחבת עם שמן זית עד להזהבה, בסיום מעבירים לקערה ומחכים שיתקרר.
  2. לאותה הקערה מוסיפים את הגבינה הצהובה הקצוצה, הגבינה הבולגרית המפוררת, גבינה הטוב טעם, הביצה, המלח, הפלפל והקורנפלור ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. מחממים תנור ל-200 מעלות חום עליון תחתון.
  4. מכינים את הבלילה: שמים בכלי רחב את כל מרכיבי הבלילה ומערבבים לבלילה אחידה וחומה.
  5. טובלים 3 דפי אורז משני הצדדים בבלילה ומצמידים את הדפים אחד לשני.
  6. מניחים במרכז דפי האורז כף גדושה מתערובת הגבינות, משטחים מעט, סוגים מצד שמאל לאמצע, מצד ימין לאמצע ומהחלק האחרון לצורת משולש (ראו סרטון). מהדקים מעט ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה על הצד המקופל. אפשר גם להוסיף לתוך המילוי חצי ביצה קשה לתוספת חלבון.
  7. חוזרים על הפעולה עם כל דפי האורז עד לקבלת 8 בורקסים ושומרים את הבלילה.
  8. מברישים כל בורקס בבלילה ומפזרים שומשום ושומשום שחור או קצח.
  9. מכניסים את המגש לשלב האמצעי בתנור שחומם מראש ל-20-22 דקות עד שהבורקסים מתנפחים ומשחימים מעט.
  10. מגישים חם עם לאבנה, זיתים, סלט וביצים קשות. בתיאבון!