• גודל גופן

סלט כרוב עם קראנץ’ אטריות ושקדים

סלט כרוב עם קראנץ’ אטריות ושקדים
סלט כרוב קראנצ׳י עם אטריות ושקדים מקורמלים ברוטב עם נגיעות מהמזרח – מעולה לשולחן הסלטים של ערב שבת או ארוחת חג

מצרכים

כרוב
1/2 ראש כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
קראנץ' קרמל
1 חבילה אטריות מהירות להכנה על בסיס חיטה מזרח מערב
1/2 כוס שקדים פרוסים
1/2 כוס סוכר חום דמררה
רוטב
2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1 כפית שמן שומשום מזרח מערב
3 כפות דבש
1/3 כוס שמן קנולה
מיץ מלימון אחד
2 כפות חרדל דיז’ון
הגשה
1 חופן שומשום שחור מזרח מערב

אופן הכנה

  1. מכינים את קראנץ’ הקרמל: מפזרים את האטריות על גבי תבנית עם נייר אפייה, ואופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך כ- 15-20 דקות עד להזהבה והתקשות. מוציאים ומניחים להצטנן 2-3 דק׳.
  2. מעבירים את האטריות קרש חיתוך ובעזרת סכין או הידיים, שוברים את האטריות האפויות לשברים בגודל הרצוי (אפשר להשאיר חלק כחתיכות גדולות וחלק ממש לפורר).
  3. במחבת קטנה, על אש בינונית, מקרמלים את הסוכר החום הבהיר (דמררה) לקרמל זהוב, כאשר כל הסוכר נמס והתקרמל לצבע ענברי מוסיפים את השקדים ומערבבים. מוסיפים גם את שברי האטריות ומערבבים היטב, מעבירים לצינון על גבי נייר אפייה (חשוב כדי שלא ידבק לכם).
  4. בזמן שהקראנצ’ מצטנן חותכים את הכרוב ומעבירים לקערה גדולה.
  5. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב היטב לאיחוד.
  6. מרכיבים את הסלט: תחילה שוברים שוב את האטריות הקרמליות לשברים ומוסיפים לקערה עם הכרוב (מומלץ לשמור מעט להגשה). יוצקים מעל הכל את הרוטב ומוסיפים שומשום שחור או רגיל. מערבבים הכל היטב ומגישים עם האטריות ששמרנו. בתאבון.