• גודל גופן

מרק ראמן בקר קל להכנה

מרק ראמן בקר קל להכנה
מרק ראמן עם פרוסות סינטה, בצל ירוק, ביצה רכה והכי כיף – להכין בבית בקלות ובמהירות. מרק ראמן בקר טעים שתרצו להכין בכל חורף מחדש

מצרכים

300 גרם סינטה
1 בצל סגול בינוני קלוף וחצוי
1 צרור בצל ירוק חתוך גס (לשמור מעט להגשה)
1/2 ראש שום
1/2 שורש ג’ינג’ר בינוני
8 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
5 כפות מירין מזרח מערב
2 כפות רוטב דגים מזרח מערב
2 כפות אבקת מרק עוף
1 כפית מלח דק
1 כף סוכר חום
3 ביצים L
2 חבילות אטריות מהירות להכנה על בסיס חיטה מזרח מערב
1/4 חבילה אצות וואקמה מיובשות מזרח מערב
1/2 סלסילה נבטים
1/4 צרור בזיליקום רק עלים
1 כפית שמן צ’ילי מזרח מערב – לא חובה

אופן הכנה

  1. מסירים את השומן מהסינטה ולוקחים סיר רחב למרק. צורבים בסיר את השומן של הסינטה עד שהוא משחרר טעם וריח טוב. מוסיפים את הבצל, את הבצל הירוק, חצי ראש שום חתוך וחצי ג׳ינג׳ר עם הקליפה. מוסיפים מים עד לכיסוי יפה של הכל. מוסיפים סויה, מירין, רוטב דגים, אבקת מרק עוף וכפית מלח. מביאים לרתיחה, סוגרים עם מכסה ומבשלים כ־40 דקות, טועמים ומתקנים תיבול.
  2. מחממים מחבת וצורבים את הסינטה 10 שניות מכל צד. מעבירים לקרש חיתוך ופורסים דק דק דק.
  3. מרתיחים מים ומבשלים בהם את הביצים 5 דקות בדיוק. מעבירים למי קרח, מקלפים ופורסים לחצי.
  4. מרכיבים את המנה: שמים את האטריות בקערה ומוזגים בעזרת מצקת מהציר החם. מערבבים קלות כדי שהאטריות ייפרדו. מוסיפים מסביב נבטים, אצות ווקאמה, בצל ירוק, בזיליקום, את הסינטה הפרוסה וביצה רכה, מי שאוהב חריפות מוסיף כמה טיפות של שמן צילי. בתאבון!