לביבת שניצל ענקית
הטרנד הכי שווה לחנוכה – דווקא בגזרת המלוחים! לביבת שניצל ענקית – חזה עוף דק מצופה בתערובת לביבה ומטוגן לשלמות
מצרכים
חזה עוף
3 יחידות חזה עוף שלם
ציפוי קמח
1 כוס קמח לבן
תערובת ביצים
2 ביצים M
1 כף רוטב סויה מזרח מערב
1 כף מיונז
1/2 כפית מלח דק
ציפוי לביבות
5 תפוחי אדמה בינוניים
1/4 כוס פירורי פנקו מזרח מערב
1/4 כוס פירורי לחם צהובים מזרח מערב
2 כפות קמח לבן
1 חופן שומשום שחור מזרח מערב
רוטב
4 כפות מיונז
2 כפות רוטב חמוץ מתוק מזרח מערב
אופן הכנה
- חותכים את חזה העוף באמצע, לא עד הסוף, לקבלת שניצל גדול יותר.
- מכניסים כל פעם חזה עוף אחד חצוי בין 2 ניירות אפייה ודופקים מעט עם מערוך על נייר האפייה לקבלת שניצל דק וגדול.
- מגרדים את תפוחי האדמה במגרדת עבה ומסננים בעזרת חיתול בד או שק שמיועד לכך (לסינון הנוזלים). חשוב שלא יישארו בכלל נוזלים כדי שתפוחי האדמה יידבקו לשניצל.
- מוסיפים לתפוחי האדמה המגורדים פנקו לבן וצהוב, קמח ושומשום שחור ומערבבים.
- בצלחת גדולה נוספת מערבבים היטב ביצים עם סויה ומיונז.
- בצלחת האחרונה שמים כוס קמח לבן.
- טובלים כל שניצל קודם בצלחת הקמח, ואז בצלחת הביצים ולבסוף בצלחת תפוחי האדמה המגורדים ובעזרת הידיים מדביקים את תפוחי האדמה לשניצל טוב טוב.
- מטגנים בשמן חצי עמוק על אש בינונית כדי שפנים השניצל יהיה מוכן. כשהשניצל זהוב מספיק הופכים לצד השני. מוציאים כשהצד השני זהוב גם כן.
- אפשר לפזר מעל השניצל קצת מלח גס לטעם ולקראנצ׳יות.
