• גודל גופן

מוקפץ אטריות אורז עם רצועות בקר וירקות

מוקפץ אטריות אורז עם רצועות בקר וירקות

מצרכים

מצרכים:

  • 1/2 חבילה שבבי אטריות אור
  • 3 כפות שמן צמחי
  • 1 בצל לבן, קלוף
  • 500 גרם סינטה, חתוכה לרצועות דקות
  • 4 שיני שום, קלופות
  • 1 ראש ברוקולי
  • 1 קישוא או זוקיני ירוק
  • 10 תרמילי אפונת שלג
  • 2 כפות רוטב טריאקי מקסצ'אפ
  • 2 כפות רוטב סויה יאמאסה
  • 1/2 כפית שמן שומשום מזרח ומערב

להגשה:

  • שמן צ'ילי מזרח ומערב
  • בוטנים קצוצים גס
  • עלי כוסברה

אופן הכנה

  1. מבשלים את אטריות האורז על פי ההוראות על גבי האריזה. מסננים, מערבבים עם 2 כפות מים ומניחים בצד.
  2. בינתיים חותכים את הבצל לרצועות, את שיני השום לפרוסות, את הברוקולי מפרידים לפרחים קטנים, את הקישואים חותכים לקוביות או פרוסות ואת אפונת השלג למקטעים של 3 ס"מ.
  3. בווק או מחבת גדולה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל במשך 5 דקות.
  4. מוסיפים את הבשר והשום ומטגנים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב, במשך 3-5 דקות.
  5. מוסיפים ברוקולי, קישוא ואפונת שלג וממשיכים לטגן במשך 5-7 דקות נוספות.
  6. מזלפים מעל רוטב טריאקי, רוטב סויה ושמן שומשום ומערבבים.
  7. מוסיפים את אטריות האורז וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב, במשך 3 דקות.
  8. מעבירים את המנה לצלחת הגשה, מזלפים מעל מעט שמן צ'ילי ומקשטים בבוטנים קצוצים ועלי כוסברה.