מוקפץ אטריות אורז עם רצועות בקר וירקות
מצרכים
מצרכים:
- 1/2 חבילה שבבי אטריות אור
- 3 כפות שמן צמחי
- 1 בצל לבן, קלוף
- 500 גרם סינטה, חתוכה לרצועות דקות
- 4 שיני שום, קלופות
- 1 ראש ברוקולי
- 1 קישוא או זוקיני ירוק
- 10 תרמילי אפונת שלג
- 2 כפות רוטב טריאקי מקסצ'אפ
- 2 כפות רוטב סויה יאמאסה
- 1/2 כפית שמן שומשום מזרח ומערב
להגשה:
- שמן צ'ילי מזרח ומערב
- בוטנים קצוצים גס
- עלי כוסברה
אופן הכנה
- מבשלים את אטריות האורז על פי ההוראות על גבי האריזה. מסננים, מערבבים עם 2 כפות מים ומניחים בצד.
- בינתיים חותכים את הבצל לרצועות, את שיני השום לפרוסות, את הברוקולי מפרידים לפרחים קטנים, את הקישואים חותכים לקוביות או פרוסות ואת אפונת השלג למקטעים של 3 ס"מ.
- בווק או מחבת גדולה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל במשך 5 דקות.
- מוסיפים את הבשר והשום ומטגנים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב, במשך 3-5 דקות.
- מוסיפים ברוקולי, קישוא ואפונת שלג וממשיכים לטגן במשך 5-7 דקות נוספות.
- מזלפים מעל רוטב טריאקי, רוטב סויה ושמן שומשום ומערבבים.
- מוסיפים את אטריות האורז וממשיכים לבשל, תוך כדי ערבוב, במשך 3 דקות.
- מעבירים את המנה לצלחת הגשה, מזלפים מעל מעט שמן צ'ילי ומקשטים בבוטנים קצוצים ועלי כוסברה.