• גודל גופן

קארי דגים עם ירוקים ועגבניות שרי

קארי דגים עם ירוקים ועגבניות שרי

מצרכים

מרכיבים ל-2-3 מנות:

400 מ"ל (1 פחית) קרם קוקוס מזרח ומערב

1/3 בקבוק רוטב קארי ירוק מזרח ומערב, או לפי החריפות הרצויה

2 כפות רוטב סויה מזרח ומערב, לפי הטעם

1 כוס שעועית ירוקה

1 ראש ברוקולי מפורק לפרחים קטנים

1 כוס עגבניות שרי חצויות

500 גרם פילה דג לבן חתוך לחתיכות גדולות

חופן עלי כוסברה

הגשה:

אורז לבן מבושל

עלי כוסברה

טבעות צ'ילי אדום

אופן הכנה

  1. מחממים את קרם הקוקוס במחבת גדולה עד שהוא כמעט רותח.
  2. מוסיפים את רוטב הקארי הירוק, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה על אש נמוכה. מוסיפים את רוטב הסויה, מערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול.
  3. מוסיפים לרוטב את הירוקים ואת עגבניות השרי, מערבבים ומבשלים 2-3 דקות, עד שהם מתחילים טיפה להתרכך אך נשארים פריכים.
  4. מוסיפים את חתיכות הדג, יוצקים מעל את הרוטב בעזרת כף וממשיכים לבשל עוד 3-4 דקות, עד שהדג מתבשל. מפזרים עלי כוסברה ומכבים את האש.
  5. מגישים את הקארי על מצע אורז לבן. לפני הגשה מפזרים עוד עלי כוסברה וטבעות צ'ילי אדום.

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן