• גודל גופן

לביבות טפיוקה הודיות – sabudana vada

לביבות טפיוקה הודיות – sabudana vada

מצרכים

4-5 תפוחי אדמה בינוניים
300 גרם פניני טפיוקה של מזרח ומערב
3 כפות בוטנים קלויים קצוצים
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
1 פלפל צ'ילי קטן קצוץ (אופציונלי)
3 כפות מיץ לימון
1.5 כפית מלח
2.5 כפיות סוכר
1 כפית כמון
1/4 כפית פלפל שחור
2 כפות קורנפלור
1/4 כפית אבקת אפייה
חופן כוסברה קצוצה
שמן לטיגון עמוק
להגשה:
יוגורט
פרוסות לימון

אופן הכנה

1. מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה עד שהם מתרככים. מקלפים ומועכים לפירה.
2. מכינים את הטפיוקה: שוטפים את הפנינים תחת זרם מים ומעבירים לקערה. מוסיפים מים רותחים לכיסוי מלא ומשרים ל-15 דקות. מסננים את הטפיוקה ושוטפים תחת זרם מים קרים. שומרים בצד.
3. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.
4. מוסיפים לסיר עם תפוחי האדמה המעוכים את יתר המרכיבים, כולל הטפיוקה, ומערבבים.
5. מרטיבים את הידיים ויוצרים מהתערובת לביבות פחוסות בגודל בינוני. אפשר להיעזר בכף גלידה ליצירת כדורים בגודל זהה. מסדרים על מגש.
6. מטגנים את הלביבות מכל הצדדים כ-5 דקות, בסבבים של 4-5, עד להזהבה יפה. מעבירים לקערה מרופדת בנייר סופג.
7. מגישים עם יוגורט ופרוסות לימון.