• גודל גופן

סושי ב-4 ידיים עם סלמון, ספייסי מיונז, מלפפון וגזר

סושי ב-4 ידיים עם סלמון, ספייסי מיונז, מלפפון וגזר

בואו ללמוד איך להכין סושי בבית כמו מקצועניים! אל תשכחו להזמין את כולם לארוחה 

מצרכים

מרכיבים ל-10 רולים:

2 כוסות אורז קלרוז מזרח ומערב

2 כוסות מים קרים

¾ כוס (180 מ"ל) חומץ אורז מזרח ומערב

4 כפות סוכר

½ כפית מלח

3 כפות מיונז

3 כפות רוטב סיראצ'ה מזרח ומערב

1 חבילת אצות נורי מזרח ומערב

250 גרם סלמון מעושן, חתוך לרצועות

1 מלפפון, חתוך לרצועות ארוכות

1 גזר גדול, חתוך לרצועות ארוכות

עירית

להגשה:

רוטב סויה מזרח ומערב

רוטב טריאקי מזרח ומערב

אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את האורז במים, עד שהמים יוצאים נקיים לגמרי. עוטפים את מחצלת הסושי בניילון נצמד.
  2. שמים בסיר את האורז והמים, מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות. מכבים ומשאירים את המכסה סגור ל-20 דקות נוספות.
  3. מערבבים היטב את החומץ עם הסוכר והמלח.
  4. מכינים את הספייסי מיונז: שמים בקערה את המיונז והסיראצ'ה ומערבבים היטב. מעבירים לשקית זילוף קטנה או לבקבוק לחיץ.
  5. מעבירים את האורז לקערה ומוסיפים אליו בהדרגה את תערובת החומץ תוך כדי ערבוב.
  6. מרכיבים את הסושי: שמים אצת נורי על המחצלת עם הצד המחוספס כלפי מעלה. מרטיבים את הידיים ומרפדים אותה בשכבת אורז. משאירים שוליים של 2 ס"מ מלמעלה. שמים בחלק התחתון של האצה את הסלמון, רצועת מלפפון, גזר ועירית. מרטיבים את השוליים במעט מים ומגלגלים את הרול. ממשיכים עם יתר האצות, האורז ומליות.
  7. פורסים כל הרול ל-8 עיגולים שווים ומגישים עם רוטב סויה וטריאקי.

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן