• גודל גופן

ספרינג רולז במילוי ירקות וטופו

ספרינג רולז במילוי ירקות וטופו

אירוח בסוכה צריך להיות קליל וכיפי. במיוחד לכבוד סוכות, רותם ליברזון מלמדת אתכם איך להכין ספרינג רולז – דפי אורז ממולאים בירקות וטופו, מנה שמכינים ב-10 דקות ומרשימה את האורחים

מצרכים

1 חבילת דפי אורז עגולים מזרח ומערב

למלית:

תרסיס שמן קנולה

1 בצל, קלוף

2 גזרים, קלופים

2 זוקיני

1/2 פלפל צ'ילי אדום

2 שיני שום, קלופות

1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף

50 גרם אטריות צלופן

1 כפית שמן שומשום

1 כף סויה

מלח

פלפל שחור גרוס גס

100 גרם טופו

1/2 כרוב סגול

שומשום שחור קלוי

 

לרוטב:

1/4 כוס סויה מזרח ומערב

2 כפות מיץ לימון

1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף

1/4 כוס עלי כוסברה

אופן הכנה

  1. מכינים את הירקות: מגררים גס את הגזר והזוקיני, קוצצים דק את הבצל, פלפל הצ'ילי האדום, השום והג'ינג'ר.
  2. מחממים מחבת עם תרסיס שמן קנולה על להבה בינונית. מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הירקות לפי הסדר: גזר, זוקיני, צ'ילי אדום, שום וג'ינג'ר ומטגנים כ-4 דקות. מוציאים לקערה ושומרים בצד.
  3. משרים את אטריות הצלופן במים רותחים כ-4 דקות. מסננים, גוזרים מעט במספריים ומוסיפים לקערת הירקות. מתבלים בשמן שומשום וסויה.
  4. בעזרת הידיים, מפוררים את הטופו לתוך תערובת המילוי ומערבבים. מוסיפים מעט שומשום שחור.
  5. פורסים את הכרוב הסגול לפרוסות דקות.
  6. לקראת ההגשה, טובלים כל דף אורז במים קרים ל-10 שניות. מוציאים למשטח עבודה משומן במעט שמן שומשום, מניחים כף גדושה מהמילוי וכמה פרוסות של כרוב סגול. אפשר לפזר עוד מעט שומשום שחור. מגלגלים כמו עלי גפן – גלגול קטן קדימה מעל המילוי, סגירה של שני הצדדים פנימה ואז גלגול מלא ומהודק של הרול.
  7. מכינים את הרוטב: קוצצים את הכוסברה ומגררים את הגינג'ר. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומעבירים לקערית הגשה.
  8. מגישים את הספרינג רולז לצד הרוטב.

 

מתכון: רותם ליברזון
צילום: נמרוד סונדרס