• גודל גופן

טאקוס מתוקים במילוי קרם קוקוס קפוא

טאקוס מתוקים במילוי קרם קוקוס קפוא

האורחים ישתגעו מהקינוח הזה: טאקוס מתוקים במילוי קרם קוקוס קפוא וציפוי שוקולד!

מצרכים

מעטפת:

1 חבילה טורטיות קטנות מזרח ומערב

300 גרם שוקולד מריר / חלב

3 כפות שמן קוקוס מזרח ומערב

 

קרם קוקוס:

250 מ"ל (מיכל קטן) שמנת מתוקה

250 מ"ל (מיכל קטן) קרם קוקוס מזרח ומערב

100 גרם שוקולד לבן, מומס

80 גרם (1 חבילה) אינסטנט פודינג וניל

 

הגשה:

בוטנים קצוצים

אופן הכנה

  1. ממיסים את השוקולד ושמן הקוקוס במיקרוגל או על באן מרי ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה.
  2. שמים את הטורטיות על משטח העבודה, מקטינים בעזרת חיתוך מסביב לקערה, ומורחים בשכבה אחידה של השוקולד המומס. שומרים את שאריות השוקולד בצד.
  3. לוקחים טורטיות, מקפלים חצי-חצי כמעט עד הסוף ומניחים בין השקעים של תבנית שקעים הפוכה. מכניסים למקפיא ל-20 דקות.
  4. מכינים את הקרם: מקציפים את השמנת המתוקה עד שהיא מסמיכה והופכת לקצפת רכה. מוסיפים את קרם הקוקוס, השוקולד הלבן והאינסטנט פודינג וממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם סמיך. מעבירים לשקית זילוף ושומרים בקירור.
  5. מוציאים את התבנית עם הטורטיות מהמקפיא, וממלאים את המעטפת בקרם הקוקוס. מחזירים למקפיא לשעתיים, או עד שהמילוי מתייצב לגמרי.
  6. מחממים את שאריות השוקולד אם הם הספיקו להתייצב. לוקחים טורטייה, טובלים בשוקולד ומפזרים מעל כמות נדיבה של בוטנים קצוצים.
  7. מגישים מיד או שומרים במקפיא.

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן