• גודל גופן

סושי פירות ססגוני ומרשים שמכינים רק למי שבאמת אוהבים!

סושי פירות ססגוני ומרשים שמכינים רק למי שבאמת אוהבים!

סושי פירות העונה, צבעוני, יפהפה ומגרה שלא תוכלו לעמוד בפניו. מדובר בפינוק אמיתי ומושקע שלא מכינים כל יום – אבל כשמכינים הוא הכי וואו

מצרכים

מצרכים 8-10 רולים

2 כוסות מים רותחים

5 כוסות קוקוס טחון

1 מיכל קרם קוקוס מזרח ומערב

2 אינסטנט פודינג וניל

2 כוסות פירות חתוכים למקלות קצרים: מה שאתם אוהבים וכעת בעונה. תותים, מנגו, ענבים, קיווי, דובדבנים, נקטרינות, בננות ועוד.

דפי סויה צבעוניים מזרח ומערב

לקישוט

עוד פירות חתוכים

אגוזים מקורמלים

אופן הכנה

  1. מכניסים לסיר את קרם הקוקוס, המים והאינסטנט פודינג וניל. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב ואז מכבים את האש. מוסיפים פנימה את קרם הקוקוס ומערבבים היטב.
  2. מעבירים את התערובת לקופסה סגורה ומקררים במשך שעתיים במקרר.
  3. עוטפים מחצלת סושי בניילון נצמד ומניחים עליה דף סויה צבעוני. בעזרת הידיים מורחים את דף הסויה בשכבה אחידה של תערובת הקוקוס, כך שתכסה את כל הדף.
  4. מסדרים את הפירות בשורות לאורך כל הדף עם תערובת הקוקוס.
  5. מגלגלים את ה”סושי” בעזרת המחצלת מהחלק שקרוב אליכם ועד הסוף לרול.
  6. חותכים כל רול לחצי בעזרת סכין חדה שמרטיבים ומייבשים אחרי כל חיתוך. כל חצי רול חותכים שוב לחצי, ואז שוב לחצי. כך מתקבלות 8 יחידות סושי אחידות בגדלן מכל רול.
  7. מסדרים את הסושי במגש יפה, ומקשטים בפירות ובאגוזים מקורמלים.

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן