בקלאווה טורטיה
הטרנד שלא יכולנו להישאר אליו אדישים! בקלאווה טורטיה משגעת – שכבות של טורטיה, פיסטוק, פקאן, סוכר וקינמון עם סירופ סוכר משגע
מצרכים
בקלאווה טורטיה
2 חבילות טורטיות בינוניות מזרח מערב
100 גרם אגוזי פקאן טחונים
150 גרם פיסטוקים קלויים טחונים
3/4 כוס סוכר לבן
1 כף קינמון טחון
סירופ סוכר
1 כוס סוכר לבן
1 כוס מים
מיץ מחצי לימון
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות מצב סטטי (חום עליון תחתון).
- מערבבים את הסוכר והקינמון בקערית.
- מניחים טורטיה אחת בתבנית ומפזרים עליה פיצוחים טחונים ומעליהם חופן סוכר וקינמון מעורבבים.
- מניחים שוב טורטיה ומעליה פיצוחים, סוכר וקינמון וחוזר חלילה. השכבה האחרונה היא של פיצוחים, סוכר וקינמון.
- חותכים את הבקלאווה לריבועים.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 40 דקות.
- בינתיים, מכינים את סירופ הסוכר: בקלחת על אש גבוהה שמים מים, סוכר ולימון ומערבבים עד לרתיחה.
- כשרותח מנמיכים את הלהבה לבינונית ומצמצמים את הסירופ במשך 20 דקות.
- כשהבקלאווה יוצא מהתנור בוזקים מעליה את כל הסירופ.
