• גודל גופן

בקלאווה טורטיה

בקלאווה טורטיה
הטרנד שלא יכולנו להישאר אליו אדישים! בקלאווה טורטיה משגעת – שכבות של טורטיה, פיסטוק, פקאן, סוכר וקינמון עם סירופ סוכר משגע

מצרכים

בקלאווה טורטיה
2 חבילות טורטיות בינוניות מזרח מערב
100 גרם אגוזי פקאן טחונים
150 גרם פיסטוקים קלויים טחונים
3/4 כוס סוכר לבן
1 כף קינמון טחון
סירופ סוכר
1 כוס סוכר לבן
1 כוס מים
מיץ מחצי לימון

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות מצב סטטי (חום עליון תחתון).
  2. מערבבים את הסוכר והקינמון בקערית.
  3. מניחים טורטיה אחת בתבנית ומפזרים עליה פיצוחים טחונים ומעליהם חופן סוכר וקינמון מעורבבים.
  4. מניחים שוב טורטיה ומעליה פיצוחים, סוכר וקינמון וחוזר חלילה. השכבה האחרונה היא של פיצוחים, סוכר וקינמון.
  5. חותכים את הבקלאווה לריבועים.
  6. אופים בתנור שחומם מראש במשך 40 דקות.
  7. בינתיים, מכינים את סירופ הסוכר: בקלחת על אש גבוהה שמים מים, סוכר ולימון ומערבבים עד לרתיחה.
  8. כשרותח מנמיכים את הלהבה לבינונית ומצמצמים את הסירופ במשך 20 דקות.
  9. כשהבקלאווה יוצא מהתנור בוזקים מעליה את כל הסירופ.