• גודל גופן

מלבי קוקוס טבעוני כשל"פ עם אגסים "שיכורים"

מלבי קוקוס טבעוני כשל"פ עם אגסים "שיכורים"

רוצים להכין קינוח חגיגי לארוחת הפסח ולא יודעים מה לבחור? אולגה טוכשר מלמדת אתכם איך להכין מלבי קוקוס כשר לפסח בקלי קלות. הבונוס: הוא אפילו פרווה!

מצרכים

מרכיבים ל- 6 מנות אישיות:

למלבי:

480 מ"ל (2 כוסות) קרם קוקוס

320 מ"ל (1/3 1 כוסות) חלב סויה / חלב צמחי אחר

80 גרם (1/2 כוס פחות 1 כף) סוכר

60 גרם (6 כפות) קורנפלור

1 כפית תמצית ורדים (אופציונלי)

 

לאגסים:

6 אגסים קטנים, קלופים

2 כוסות יין תירוש

1 כוס יין אדום יבש

2 מקלות קינמון

סוכר לפי הטעם במקרה הצורך

 

לסירופ:

יין שנשאר מבישול האגסים, מסונן

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

9 גרם (3 כפיות) קורנפלור

1/4 כוס מים קרים

 

לקישוט:

מעט מייפל להברשת כלי הגשה

שבבי קוקוס

פיסטוק קצוץ דק

אופן הכנה

  1. מכינים את כלי ההגשה: מעבירים את שבבי הקוקוס בצלחת רחבה. טובלים את האצבע בסירופ מייפל ומעבירים על קצה כלי ההגשה כדי לייצר מעין "דבק". טובלים את הכלי בשבבי הקוקוס ומניחים בצד.
  2. מכינים את המלבי: מניחים בסיר את כל מרכיבי המתכון ומערבבים היטב בעזרת מטרפה כדי שלא יישארו גושים.
  3. מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב קבוע במשך כ- 3-4 דקות, או עד שהמלבי מתחיל להסמיך.
  4. יוצקים את המלבי לתוך כלי ההגשה, ממלאים עד לגובה 3/4 כלי. מעבירים למקרר.
  5. בינתיים מכינים את האגסים: יוצקים לסיר את התירוש והיין, מוסיפים את הסוכר, מערבבים ומוסיפים גם את מקלות הקינמון. מביאים לרתיחה.
  6. מוסיפים את האגסים (בעמידה) ומבשלים כ-15 דקות, או עד שהם מתחילים להתרכך. מוציאם לקערה.
  7. מוציאים את מקלות הקינמון, מוסיפים לסיר את הסוכר ומערבבים.
  8. בקערית קטנה טורפים היטב את הקורנפלור והמים וגם מוסיפים לסיר.
  9. מבשלים תוך ערבוב במשך כ- 2 דקות ומכבים את האש. מצננים את הסירופ.
  10. מרכיבים את הקינוח: מוציאים את הכלים עם המלבי מהמקרר ויוצקים מעל את הסירופ האדום. מניחים במרכז כל כלי אגס, מפזרים בנדיבות פיסטוק קצוץ. אם רוצים, מוסיפים גם את מקל הקינמון לקישוט.
  11. שומרים במקרר.

 

מתכון: אולגה טוכשר