• גודל גופן

עוגיות חמאה ומיסו

עוגיות חמאה ומיסו

עוגיות חמאה כמו שאף פעם לא טעמתם – עוגיות רכות ואהובות בשדרוג מיסו בהיר מהמטבח היפני, שמוסיף להן טעם עדין ומיוחד במינו

מצרכים

  • 1 כפית גדושה (17 גרם) מיסו בהיר של מזרח ומערב
  • 4 כפות (50 גרם) חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 4 כפות וחצי ( 90 גרם) סוכר לבן
  • ½ ביצה L (שוברים 1 ביצה, טורפים, שוקלים, ומשתמשים במחצית)
  • 1 כוס ו-6 כפות (200 גרם) קמח לבן לעוגיות
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 2-3 כפות סוכר דמררה

אופן הכנה

  1. מקציפים במיקסר עם וו גיטרה (מהירות בינונית-גבוהה) את המיסו, החמאה והסוכר במשך 2-3 דקות עד שנוצר קרם אוורירי.
  2. מוסיפים את הביצה וממשיכים להקציף במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד שהתערובת אחידה, ולא יותר.
  4. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, יוצרים גליל מכל אחד ומצננים במקרר כ-20 דקות.
  5. מגלגלים כל גליל במעט סוכר דמררה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים נוספות.
  6. מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  7. חותכים את הגלילים לפרוסות בעובי 3/4 ס"מ, מסדרים על התבנית ואופים למשך 10-14 דקות עד להזהבה קלה.
  8. מצננים על גבי רשת ומגישים.