עוגת שוקולד (כמעט) ללא אלרגנים

עוגת שוקולד של רחלי קרוט כמעט ללא אלגרניים ועם תחליפים מעולים לפי העדפותיכם! מושלם כעוגת יום הולדת לגן או לבית הספר
מצרכים
עוגת שוקולד
400 מ"ל או 1.75 כוסות קרם קוקוס מזרח מערב
1/2 כוס שמן קוקוס מזרח מערב או כל שמן אחר לבחירתכם
1 כף חומץ 5% או מיץ לימון – לא לוותר על זה!
140 גרם או 2/3 כוס סוכר לבן
210 גרם או 1.5 כוסות קמח לבן או קמח רב תכליתי מכל סוג שרוצים (עם או ללא גלוטן)
70 גרם או 5 כפות גדושות אבקת קקאו
1 שקית אבקת אפייה
3/4 כפית אבקת סודה לשתייה
ציפוי
100 גרם שוקולד מריר או 5 כפות ממרח שוקולד ללא אגוזים
1/2 כוס קרם קוקוס מזרח מערב
1 חופן סוכריות לקישוט קונפטי
אופן הכנה
- בקערה גדולה שמים קרם קוקוס, שמן, חומץ וסוכר וטורפים היטב עם מטרפה.
- מוסיפים קמח, קקאו, אבקת אפייה וסודה לשתייה וטורפים היטב.
- מעבירים לתבנית משומנת בגודל 20X30 (מספיקה ל-20 עד 25 קוביות עוגה) או עגולה בקוטר 24 ס”מ ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40-50 דקות או עד שהעוגה יציבה ומעט סדוקה.
- בינתיים ממיסים יחד שוקולד וקרם קוקוס (אם משתמשים בממרח שוקולד רק מערבבים יחסית היטב עד שנוצר רוטב חלק).
- שופכים את הרוטב על העוגה, מחכים שתצטנן ומפזרים סוכריות.
- מגישים בטמפרטורת החדר.