• גודל גופן

ירקות חמים עם שומשום שחור

6 סועדים

מצרכים

כ-600 גרם ברוקולי טרי

מעט ג'ינגר קצוץ

4 שיני שום פרוסות

2 בצלים ירוקים טריים, חתוכים באלכסון

20 יחידות אפונה סינית ארוכה, חתוכה באלכסון

1 גבעול כרשה חתוכה באלכסון

2 כפות שמן

לרוטב:

3 כפות יין לבן

2 כפיות רוטב סויה יאמאסה

1 כפית סוכר

1 כף שמן שומשום מזרח ומערב

1 כפית חומץ אורז מזרח ומערב

מלח, פלפל

כפית קליפת לימון מגורר

לקישוט: 2 כפות שומשום שחור

אופן הכנה

  1. מרתיחים בסיר מים עם מלח ומבשלים את הברוקולי כ-3 דקות. מוציאים ומניחים בצד.
  2. מערבבים בקערית את כל החומרים לרוטב.
  3. ומבשלים 2 דקות.
  4. מסדרים את הירקות על צלחת הגשה עם הרוטב, מפזרים מעל שומשום שחור ומגישים.