נשנושי דפי אורז עם ירקות ומוצרלה
מגניבים וקטנים, כאלה שלא תרצו להפסיק לנשנש! נשנושי דפי אורז עם כרוב, גזר וכוסברה או עם מוצרלה ברוטב מהמם במיוחד!
מצרכים
דפי אורז
12 דפי אורז מרובעים מזרח מערב
מילוי ירקות
רבע כרוב לבן קצוץ דק
1 גזר קטן, קלוף מגורד
חופן עלי כוסברה
מילוי גבינה
12 אצבעות מוצרלה חצויות
רוטב
2 כפות רוטב סויה מזרח מערב
1 כפית אבקת צ'ילי
3 כפות מירין מזרח מערב
1 כף שומשום מזרח מערב
1 כף מחית קארי אדום מזרח מערב
רבע כוס מים
הגשה
עירית קצוצה
בוטנים קלויים גרוסים
שומשום מזרח מערב
אופן הכנה
- גוזרים בעזרת מספריים את דפי האורז באמצע כך שייווצרו שתי רצועות מכל דף אורז.
- טובלים כל רצועה במים למשך דקה, עד שדף האורז מעט מתרכך, ומניחים על משטח העבודה.
- מילוי הירקות: מניחים את עלי הכוסברה לאורך דף האורז, מניחים בקצה מעט מהכרוב והגזר ומגלגלים את הדף לרולדה. חוזרים על הפעולה עם יתר דפי האורז.
- מילוי הגבינה: מניחים בקצה דף האורז חצי אצבע מוצרלה ומגלגלים את הדף לרולדה שעוטפת את כל הגבינה. מועכים בעזרת האצבעות את הקצוות של דפי האורז כדי שהגבינה לא תנזל בזמן הטיגון.
- משפדים על יקיטורי (שיפודים קטנים) שלוש רולדות של דפי אורז.
- מכינים את הרוטב: מוסיפים למחבת את כל המרכיבים של הרוטב ומערבבים בעזרת מרית.
- מוסיפים את שיפודי היקיטורי למחבת, מטגנים אותם ברוטב משני הצדדים במשך 2 דקות ומגישים.