• גודל גופן

סלט פפאיה ירוקה

סלט פפאיה ירוקה

סלט מרענן שהוא אחת המנות המזוהות ביותר עם המטבח התאילנדי, עם פפאיה ירוקה שמעניקה למנה פריכות. שי-לי ליפא מלמדת אתכם איך להכין סלט תאילנדי בבית

מצרכים

מצרכים ל-6 מנות:

3 שיני שום

1 פלפל צ'ילי אדום

3 כפות סוכר חום בהיר

1 פפאיה ירוקה בינונית (תאילנדית)

4 תרמילים של לוביה טרייה או 12 תרמילים של שעועית ירוקה טרייה

10 עגבניות שרי

4-3 כפות רוטב דגים מזרח ומערב

1/3-1/4 כוס מיץ ליים או לימון (מיץ מ-1/2 לימון או ליים)

 

להגשה:

1/2 כוס אפונת וואסבי קצוצה גס או בוטנים מלוחים קצוצים גס

אופן הכנה

  1. בעזרת מנדולינה, מעבד מזון או קולפן מיוחד חותכים את הפפאיה לגפרורים דקים.
  2. חותכים את השעועית הירוקה למקטעים באורך 4 ס"מ.
  3. חוצים את עגבניות השרי לאורכן.
  4. מועכים שום, צ'ילי וסוכר במכתש ועלי או בקערת נירוסטה בעזרת מערוך.
  5. מוסיפים פפאיה ולובייה או שעועית ומועכים תוך כדי ערבוב. מוסיפים עגבניות, רוטב דגים ומיץ ליים ומערבבים עם הידיים תוך כדי מעיכת וסחיטת הפפאיה.
  6. מעבירים לצלחת ומפזרים אפונת וואסבי.

 

מתכון: שי-לי ליפא
צילום: ינאי מנחם