סלט פפאיה ירוקה
סלט מרענן שהוא אחת המנות המזוהות ביותר עם המטבח התאילנדי, עם פפאיה ירוקה שמעניקה למנה פריכות. שי-לי ליפא מלמדת אתכם איך להכין סלט תאילנדי בבית
מצרכים
מצרכים ל-6 מנות:
3 שיני שום
1 פלפל צ'ילי אדום
3 כפות סוכר חום בהיר
1 פפאיה ירוקה בינונית (תאילנדית)
4 תרמילים של לוביה טרייה או 12 תרמילים של שעועית ירוקה טרייה
10 עגבניות שרי
4-3 כפות רוטב דגים מזרח ומערב
1/3-1/4 כוס מיץ ליים או לימון (מיץ מ-1/2 לימון או ליים)
להגשה:
1/2 כוס אפונת וואסבי קצוצה גס או בוטנים מלוחים קצוצים גס
אופן הכנה
- בעזרת מנדולינה, מעבד מזון או קולפן מיוחד חותכים את הפפאיה לגפרורים דקים.
- חותכים את השעועית הירוקה למקטעים באורך 4 ס"מ.
- חוצים את עגבניות השרי לאורכן.
- מועכים שום, צ'ילי וסוכר במכתש ועלי או בקערת נירוסטה בעזרת מערוך.
- מוסיפים פפאיה ולובייה או שעועית ומועכים תוך כדי ערבוב. מוסיפים עגבניות, רוטב דגים ומיץ ליים ומערבבים עם הידיים תוך כדי מעיכת וסחיטת הפפאיה.
- מעבירים לצלחת ומפזרים אפונת וואסבי.
מתכון: שי-לי ליפא
צילום: ינאי מנחם