• גודל גופן

כיסוני פוט סטיקרס במילוי פרגית מתובלת

כיסוני פוט סטיקרס במילוי פרגית מתובלת
לסינים יש גרסה משלהם לכיסוני גיוזה טעימים – פוט סטיקרס! קבלו מתכון לפוט סטיקרס במילוי פרגיות שמגישים עם רטבים מעולים

מצרכים

בצק

2 כוסות קמח לבן

חצי כפית מלח דק

חצי כוס או 120 מ"ל מים רותחים

מילוי

350 גרם פרגיות טחונות

2 שיני שום כתושות

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מגורר דק

3 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב

1 כפית שמן שומשום מזרח מערב

רבע כוס בצל ירוק חתוך לטבעות

טיגון ואידוי

6 כפות שמן קנולה

1 כוס מים

הגשה

רוטב טריאקי מזרח מערב

רוטב פונזו מזרח מערב

רוטב צ'ילי מתוק מזרח מערב

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: ממיסים בקערה את המלח במים הרותחים ומוסיפים את הקמח. מעבדים כ-10 דקות (במיקסר או בלישה ידנית) לבצק. אם הבצק “יבש” מידי מוסיפים עוד מעט מים, כף בכל פעם, וממשיכים לעבד.
  2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מכדררים ומחלקים לשניים. מכל חצי כדור יוצרים נקניק באורך 4 ס”מ, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור של חצי שעה.
  3. מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את הפרגית, השום, הג’ינג’ר, רוטב הסויה, שמן השומשום וטבעות הבצל.
  4. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעובי דק וקורצים בעזרת כוס או רינג עיגולים בקוטר 8 ס”מ.
  5. מניחים קערה עם מעט מים פושרים לצד עיגולי הבצק. מניחים כף מתערובת המילוי במרכז כל עיגול, מרטיבים בעזרת האצבע את שולי הבצק וסוגרים לצורת חצי ירח. צובטים את הקצוות בעזרת האצבעות ויוצרים קיפולים דקים במרחק של 1 ס”מ זה מזה (זה רק ליופי, אפשר גם רק לסגור היטב ולהסתפק בזה).
  6. מחממים 2 כפות שמן במחבת הכי גדולה עם מכסה (אם אין, אפשר גם סוטאז’ או סיר רחב). מכניסים את הפוט-סטיקרס במרחק סנטימטר זה מזה ומטגנים כ-3 דקות עד שצידן התחתון צהוב.
  7. מוסיפים שליש כוס מים ומכסים מיד במכסה. ממתינים 3-5 דקות עד שהמים מתאדים לגמרי, מסירים את המכסה ומוציאים בזהירות את הכיסונים.
  8. מוסיפים עוד שתי כפות שמן למחבת וחוזרים על סעיפים 6 ו-7 באופן ההכנה עם יתר הכיסונים.
  9. מעבירים לקעריות טבילה את הרטבים – טריאקי, צ’ילי מתוק ופונזו ומגישים את מגש הפוט סטיקרס לשולחן!