• גודל גופן

כנפיים ברוטב סויה ודבש

כנפיים ברוטב סויה ודבש

אין כמו לאכול מנת כנפיים טעימה, במיוחד אם מדובר ברוטב סויה ודבש! בואו להכיר את המתכון שחייב להיכנס לשגרת הצהריים שלכם

מצרכים

מרכיבים ל-3-4 מנות:

1 ק"ג כנפי עוף, נקיות וחצויות ל-2

מלח ופלפל לתיבול

120 מ"ל (1/2כוס) רוטב סויה מזרח ומערב

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק מזרח ומערב

1/2 כוס דבש נוזלי

1 כף מיץ לימון

2 שיני שום, כתושות

1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, כתוש

2 כפות עלי כוסברה, קצוצים

1 כפית קורנפלור מהולה ב-1 כף מים

 

הגשה:

שומשום

בצל ירוק חתוך דק

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מתבלים את הכנפיים במלח ופלפל ואופים כ-25 דקות, עד שהן כמעט מוכנות. הופכים באמצע לצד השני.
  3. מחממים מחבת רחבה. מוסיפים את הסויה, רוטב הצ'ילי, הדבש, הלימון, השום, הג'ינג'ר והכוסברה, מערבבים ומביאים לסף רתיחה.
  4. מוסיפים את תערובת הקורנפלור, מערבבים ומביאים להסמכה.
  5. מוסיפים את הכנפיים ומקפיצים תוך ערבוב עד שהרוטב מצטמצם, והכנפיים מתכסות מכל הצדדים בזיגוג מבריק.
  6. מפזרים את השומשום ומגישים.