לביבות תפוחי אדמה עם טרטר ספייסי טונה
מצרכים
טרטר טונה
200 גרם סטייק טונה אדומה, חתוכה דק דק
1 צרור כוסברה קצוצה
1 כפית קליפת לימון מגוררת
2 כפות מיונז
1 כף רוטב סרירצ’ה מזרח מערב
1 כף רוטב דגים מזרח מערב
1 כף שמן שומשום מזרח מערב
2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
1 כף סוכר חום
1/2 כפית מלח דק
לביבות תפוחי אדמה
4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים, מגורדים וסחוטים מנוזלים
2 כפות קמח לבן
2 ביצים M
1 קורט מלח דק
1 קורט פלפל שחור טחון
שמן קנולה לטיגון חצי עמוק
הגשה
2 כפות מיונז
כף רוטב סרירצ’ה מזרח מערב
1 אבוקדו גדול בשל, קלוף ופרוס
1 חופן שומשום שחור מזרח מערב
אופן הכנה
- מכינים את טרטר הטונה: מערבבים את כל מרכיבי הטרטר בקערה ומניחים במקרר בזמן הכנת הלביבות.
- מכינים את לביבות תפוחי האדמה: מערבבים את כל מרכיבי הלביבות בקערה. מחממים שמן חצי עמוק במחבת ומטגנים את הלביבות משני הצדדים להזהבה.
- מערבבים את הסרירצ'ה והמיונז ליצירת ספייסי מיונז.
- מרכיבים את הביס: מניחים על לביבת תפוח אדמה פרוסות אבוקדו, עורמים מעל כפית טרטר טונה, מזלפים ספייסי מיונז ומפזרים שומשום שחור. בתיאבון!
