• גודל גופן

סושי קנדי רול צבעוני: מתכון לסושי כמו במסעדות

סושי קנדי רול צבעוני: מתכון לסושי כמו במסעדות
סושייה מקצועית אצלכם במטבח: מתכון לסושי מרשים עם טעמים מטריפים וטריים של טונה אדומה, אננס, אספרגוס ועירית!

מצרכים

אורז

1 ק"ג אורז סושי קלרוז מזרח ומערב

150 מ"ל חומץ אורז 'מזרח ומערב'

50 מ"ל מירין 'מזרח ומערב'

1 כף סוכר

1 כף מלח

 

רול

1 בטטה

חצי אננס

6 יחידות אספרגוס

חופן עירית קצוצה

150 גרם טונה אדומה טרייה

1 חבילת אצות נורי גולד 'מזרח ומערב'

 

הגשה

חופן פקאן מסוכר כתוש

מעט סירופ מייפל

צנצנת ג'ינג'ר כבוש 'מזרח ומערב'

משחת וואסאבי. 'מזרח ומערב'

ספייסי מיונז

אופן הכנה

  1. מכינים את האורז: שוטפים את האורז באמצעות מסננת 3-4 פעמים עד שהמים שלו הופכים לשקופים לחלוטין. מעבירים את האורז לסיר עם המים ומביאים לרתיחה עם מכסה סגור. מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר לבישול של 20 דקות ובסיומן מכבים את האש ומשאירים עם מכסה סגור למשך 10 דקות.
  2. מכינים את התחמיץ: שמים בסיר קטן את חומץ האורז, המירין, המלח והסוכר ומרתיחים עד להמסת הסוכר ואיחוד מלא של המרכיבים.
  3. מעבירים את האורז בעזרת כף עץ למגש או לקופסא ויוצקים מעליו את התחמיץ. מערבבים בעדינות ונותנים לאורז להתקרר.
  4. מכינים את מצרכי הרול: מקלפים את האננס וחותכים אותו לרצועות. חותכים את האספרגוס לשתיים ושמים במים רותחים למשך 3 דקות.
  5. בעזרת קולפן, מקלפים לרצועות דקות את הבטטה שתשמש למעטפת. מרתיחים אותה בסיר עם מים רותחים במשך שתי דקות ומוציאים לקערה עם קרח ומים.
  6. חותכים את הטונה לרצועות וצולים מעט עם מבער, כך שהדג יהיה צרוב מבחוץ אך נא מבפנים.
  7. מרכיבים את הסושי: עוטפים את המחצלת היטב בניילון נצמד. גוזרים שליש מאצת הנורי, שמים את שני השליש הנותרים על המחצלת ומפזרים 4 כפות אורז סושי על כל שטח האצה בעזרת ידיים לחות, תוך כדי הידוק.
  8. הופכים את האצה עם האורז על המחצלת ושמים במרכז האצה את האספרגוס, הטונה, האננס והעירית ומקפלים לרול תוך כדי הידוק. עושים סגירה נוספת של הרול ומהדקים היטב גם בצדדים. שמים את מעטפת הבטטה ומהדקים היטב שוב בעזרת המחצלת.
  9. חותכים מקצוות הרול מעט וחוצים אותו לשני חצאים בעזרת סכין חדה ומעט רטובה. לוקחים חצי מהרול ושמים לפני החצי השני. חוצים שוב לחצי, כך שיתקבלו חלקים שווים ופורסים לשמונה חתיכות שוות. חוזרים על הפעולות של הרכבת וחיתוך הרול עם 7 האצות הנוספות.
  10. מפזרים מעל הסושי את הפקאן המסוכר ומעט מייפל. מגישים עם ג’ינג’ר כבוש, ווסאבי וספייסי מיונז.