• גודל גופן

סלט מנגו קמבודי

סלט מנגו קמבודי

את המתכון כתב השף משה בדישי.

4 מנות

מצרכים

2 יח מנגו גדול מקולף וחתוך לרצועות

חופן של בזיליקום תאילנדי ונענע (במקור משתמשים בבזילקום קמבודי שהוא חזק יותר ויש לו סיומת של פלפל

4 כפות דג מעושן חתוך גס(פורל,סלמון,מקרל-במקור משתמשים בדגי נהר קטנים)

3 יח שאלוט קלוף ופרוס דק

4 שיני שום פרוסות דק דק דק

חצי כוס רוטב חמוץ מתוק קמר סטייל

2 יח צ'ילי אדום חתוך לרצועות

לרוטב חמוץ מתוק

2 יח צ'ילי אדום ללא גרעינים

8 שיני שום קלופות

3 כפות סוכר דקלים

3 כפות רוטב דגים

2 כפות חומץ יין שזיפים/חומץ אורז

2 כפיות מיץ ליים

כוס מים-200 מ"ל

 

אופן הכנה

במכתש ועלי-לכתוש חצי מכמות הצ'ילי ,חצי מכמות הדג וחצי מכמות השום,להוסיף את שאר החומרים והרוטב ולערבב,להעביר לצלחת שטוחה ולקשט מעל עם צ'ילי אדום פרוס

לרוטב:

במכתש ועלי-לכתוש את הצ'ילי,סוכר דקלים,שום לממרח,

 

להוסיף את שאר החומרים

ניתן לשמור במקרר עד שבוע