• גודל גופן

סלט פפאיה תאילנדי

סלט פפאיה תאילנדי
סלט פפאיה תאילנדי כמו במסעדות! סלט טעים ואותנטי במרקם פריך עם רוטב משגע, מושלם לערב מאכלים תאילנדיים או מאכלים מהמזרח

מצרכים

סלט
1 יחידה פפאיה ירוקה
1 כוס שעועית ירוקה טרייה או אפונה שלג
1 כוס נבטים סיניים
1 כוס עגבניות שרי חצויות
רוטב
2 שיני שום קצוצות
4 כפות מיץ לימון
2 כפות סוכר דקלים מזרח מערב מגורר
2 כפות מירין מזרח מערב
2 כפות רוטב פונזו מזרח מערב
2 כפות רוטב סויה יאמאסה מזרח מערב
2 כפות רוטב צ’ילי חריף מזרח מערב
הגשה
1/2 כוס אגוזי קשיו טבעיים
1/2 כוס בוטנים טבעיים
1/2 כוס אגוזי מלך
1 כף שמן קנולה
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
1 קורט מלח דק
1 קורט פלפל שחור גרוס

אופן הכנה

  1. מקלפים את הפאפיה ופורסים אותה לרצועות דקיקות בעזרת קולפן ג’וליינים או חותכים דק עם סכין.
  2. חולטים את השעועית הירוקה בסיר עם מים רותחים כ-2 דקות ומעבירים למסננת. חותכים כל תרמיל ל3.
  3. טורפים היטב את חומרי הרוטב בקערה.
  4. מניחים את הפאפיה בקערה, מוסיפים את הרוטב, האפונה, נבטי שעועית ועגבניות שרי ומערבבים היטב.
  5. במחבת רחבה קולים את האגוזים, הבוטנים והקשיו על חום נמוך-בינוני. מוסיפים כף שמן, מערבבים ומוסיפים את התבלינים. מעבירים לקערת הסלט ומגישים.