• גודל גופן

צ׳ילי קון טופו

צ׳ילי קון טופו

צ'לי קון טופו, רך, עסיסי, טעים בטירוף ואין מצב שהאורחים ירגישו שזאת מנה עם טופו ולא הקלאסיקה עם הבשר שכולנו מכירים

מצרכים

טורטיות

2 יחידות טורטיות גדולות מזרח מערב

1 כפית פפריקה מעושנת

טופו

1/4כוס שמן זית

900 גרם טופו קשה

תבשיל ירקות

3 כפות שמן זית

2 בצלים בינוניים קצוצים

1 יחידה פלפל יבש חריף צ'יפוטלה, קצוץ

3 גבעולי סלרי קצוצים

1 גזר בינוני קצוץ

1 פלפל אדום בינוני קצוץ

1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוני קצוץ

8 שיני שום קצוצות

1 צנצנת פלפל צ’יפוטלה ברוטב עגבניות מזרח מערב

1 בקבוק בירה Leo מזרח מערב

1 קופסת שימורים עגבניות חתוכות לקוביות

1 כף גדושה רסק עגבניות

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף פפריקה מעושנת

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית גדושה מלח דק

1 כפית אורגנו יבש

1 כפית כמון טחון

1 כפית אבקת קקאו

1/2 כוס מים

1 שעועית שחורה פחית

אופן הכנה

  1. מכינים את הטורטיות: חותכים את הטורטיות למשולשים קטנים ומטגנים אותם. מפזרים עליהם כפית פפריקה מעושנת ומערבבים.
  2. מכינים את התבשיל: מחממים שמן זית במחבת, מפוררים את הטופו, ומטגנים היטב עד להשמחה. מניחים בצד.
  3. בסיר עמוק שמתאים לקדרה מחממים שמן זית ומוסיפים בצל, פלפל צ׳יפוטלה, סלרי, גזר ופלפל אדום – מוסיפים לפי הסדר עם אידוי של כמה דקות לכל ירק, תוך כדי ערבוב ומכסים ל-20 דקות.
  4. מוסיפים צילי חריף, שום קצוץ ואת הפלפל צ'יפוטלה ברוטב עגבניות ומערבבים.
  5. מוסיפים לסיר את הטופו והבירה, מערבבים ונותנים לאלכוהול להתאדות.
  6. מוסיפים קופסא של עגבניות מקולפות וכף גדושה של רסק.
  7. מערבבים בקערית את כל התבלינים ומוסיפים לתבשיל. מערבבים ומוסיפים חצי כוס מים ושעועית שחורה. מכסים ומבשלים כשעה על להבה קטנה.
  8. מכינים את הגשת המנה: ממלאים את הטורטייה שהכנו בתבשיל הצ'ילי קון טופו. מגישים עם גוואקמולי.