• גודל גופן

פסטה רוזה צמחונית לארוחה בשרית!

פסטה רוזה צמחונית לארוחה בשרית!

משוגעים על פסטה ברוטב רוזה? מעכשיו תוכלו לאכול את המנה האהובה גם בארוחה בשרית! מתכון קל להכנה של פסטה רוזה צמחונית טעימה בטירוף

מצרכים

1 כף שמן זית

1 פחית שימורי עגבניות מרוסקות (רצוי איטלקי, של מוטי)

5 גבעולי בצל ירוק (רק החלק הלבן) קצוץ

3 שיני שום כתושות

8 עלי בזיליקום קצוצים

1 כפית אורגנו יבש

כפית מלח

½ כוס קרם קוקוס מזרח ומערב

להגשה:

5 עלי בזיליקום פרוסים לאורך לרצועות דקות

אופן הכנה

  1. שופכים את שמן הזית למחבת, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים במשך כ-10 דקות על אש נמוכה. כשהמים מתחילים להיפרד מהעגבניות, מוסיפים את המלח ומערבבים. ממשיכים לבשל עוד 15 דקות.
  2. מוסיפים את השום והבצל, האורגנו והבזיליקום וממשיכים לבשל במשך 5 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את קרם הקוקוס וממשיכים לבשל עוד 5 דקות תוך כדי ערבוב.
  4. מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן ומסננים.
  5. מעבירים מוט בלנדר ברוטב ליצירת רוטב חלק ואחיד. טועמים ומוסיפים מלח אם צריך.
  6. שופכים את הרוטב אל הפסטה ומערבבים היטב.
  7. מגישים בעיטור רצועות הבזיליקום.

מתכונים נוספים

טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
טנזיה פירות יבשים עם אורז זעפרן ושקדים
  1. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
  2. מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
  3. מוסיפים את הדבש, רוטב הצ'ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
  5. מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות. בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד. מסננים את השמן מהאטריות והבצל ומניחים בצד.
  6. באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
  8. מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.

 

מתכון: אבי לוי

צילום: נועם פריסמן