• גודל גופן

אצבעות בורקס דפי אורז במילוי גבינות ותרד

אצבעות בורקס דפי אורז במילוי גבינות ותרד
ארוחת בוקר או ערב מעולה ללא גלוטן – מושלמת גם לפסח! בורקס דפי אורז במילוי גבינות ותרד, קל, פשוט ומהיר להכנה, והכי חשוב – טעים בטירוף!

מצרכים

בורקס דפי אורז
6 דפי אורז מרובעים מזרח מערב
2 ביצים L
שלושת רבעי כפית אבקת אפייה
שני שליש כוס חלב 3%
מילוי
400 גרם עלי תרד
0.5 כפית אבקת שום
0.25 כפית מלח דק
150 גרם גבינה צהובה 22% מגוררת
150 גרם גבינה בולגרית מפוררת (או פטה/חמד)

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. חום עליון תחתון.
  2. פורסים את התרד לרצועות ומקפיצים במחבת עם מעט תרסיס שמן או שמן זית, אבקת שום ומלח עד שהתרד רך. מצננים וסוחטים מכל הנוזלים.
  3. מוסיפים לתרד הסחוט גבינה בולגרית וצהובה ומערבבים.
  4. במגש או צלחת גדולה טורפים יחד ביצים, אבקת אפייה וחלב עד שנוצרת בלילה אחידה.
  5. טובלים דף אורז בבלילה מ-2 הצדדים, נפטרים מעודפי נוזלים, ומניחים על השיש.
  6. שמים כף גדושה של מילוי בתחתית דף האורז וסוגרים מ-2 הצדדים כך שהסגירה תהיה בדיוק באמצע של חיבור הדפים.
  7. מגלגלים לצורת אגרול ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם יתרת דפי האורז והמילוי.
  8. אם רוצים, אפשר לפזר בשלב הזה שומשום או תבלין בייגל.
  9. אופים במשך 30-40 דקות או עד הזהבה ממש יפה.