• גודל גופן

טאג'ין חגיגי

טאג'ין חגיגי

מצרכים

מרכיבים ל-5-6 מנות:

10-12 משמשים מיובשים

10-12 שזיפים מיובשים מגולענים

6-7 תמרים מג'הול מגולענים

1 כוס צימוקים גדולים

1/2 כוס מירין מזרח ומערב

1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

1.5 ק"ג בשר כתף חתוך לקוביות בינוניות

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

4 כפות שמן זית

2 בצלים גדולים חתוכים לשמיניות

3-4 שיני שום פרוסות גס

½ כוס רוטב טריאקי מזרח ומערב

¼ כוס רוטב צ'ילי מתוק מזרח ומערב

1 כפית כמון

1 כפית כורכום

½ כפית הל

½ כפית קינמון

1 כפית פפריקה מתוקה / מעושנת

2-3 כפות מיץ לימון (אופציונלי)

½ כוס אגוזי מלך

½ כוס שקדים שלמים

1/3 כוס צנוברים

הגשה:

קוסקוס

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
  2. שמים את כל הפירות היבשים בקערה, יוצקים מעל את המירין ומיץ התפוזים, מערבבים ומשרים בזמן בישול בשר.
  3. מחממים שמן בסיר רחב וכבד ומטגנים את הבצל כ-4 דקות עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את השום ומערבבים. מוספים רוטב הטריאקי ורוטב הצ'ילי, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 5-6 דקות עד להזהבה עמוקה.
  4. מוסיפים לסיר את הבשר, מערבבים ומטגנים עד שהוא מחליף את צבעו.
  5. מסננים את הפירות המיובשים (שומרים את נוזל המשרה) ומוסיפים לסיר. מתבלים, מערבבים ומבשלים כשעה. אם צריך נוזלים, מוסיפים את נוזל המשרה. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול (כולל מיץ לימון).
  6. מחממים מחבת יבשה וקולים את האגוזים, השקדים והצנוברים על אש נמוכה עד להזהבה.
  7. מוסיפים את האגוזים והשקדים לסיר, מערבבים ומכבים את האש.
  8. מגישים את המנה עם קוסקוס.